Göm meny

LiU Elitidrott – LiU Orientering och LiU Löpning

Vill du fortsätta med din idrottssatsning, men samtidigt få en bra universitetsutbildning – då är Linköpings Universitet kanske rätt ställe för dig!

Som elitidrottare inom orientering och friidrott har du möjligheten att få bra support under studietiden. Vi har anställda ledare som samordnar och leder träning, och ser till att du hamnar i bra träningsgrupper ihop med de lokala föreningarna i tvillingstäderna Linköping/Norrköping, i vår egen gruppverksamhet inom LiU Elitidrott eller ihop med de två aktiva studentföreningarna LiTHe Vilse och LiTHe Syra, som finns för orientering och löpning, parallellt i båda städerna - ett unikt koncept bland svenska Universitet.

LiU Elitidrott har två elitgrupper – en inom orientering och en inom friidrott/löpning – med aktiva på hög nationell nivå, och flera med landslagsmeriter och mästerskapsmedaljer. Totalt tar vi in cirka 35-40 studenter i Elitgruppen, och ni får ett utökat stöd som du kan läsa om på sidorna om LiU Orientering och LiU Friidrott/Löpning.

När du är antagen till program eller kurs på Universitetet kan du ansöka till vår Elitgrupp, både inför höst- och vårtermin. Notera dock att både vår träningsverksamhet och studentföreningarnas träningar är öppen för alla studenter som vill bedriva friidrott eller orientering – oavsett föreningstillhörighet eller om du blir antagen i Elitgruppen eller inte.


Läs mer om anläggningar

Campushallen är Linköpings största motions- och friskvårdsanläggning med en yta på 10 000 kvadratmeter.

Stadium Arena är Norrköpings största träningsanläggning, placerad på Himmelstalundsområdet intill ishall, bollplaner och stora fria gräsytor.


Sidansvarig: Krister Hultberg
Senast uppdaterad: 2015-05-18