Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Teknik förskola

Programmering för de yngre åldrarna: Bee-Bot

Barnen/eleverna får pröva på enkel programmering med syfte att i tidig ålder väcka och uppmuntra teknikintresset. Det är också en introduktion till hur enkla program skapas.

Bee-Bot är en robot som enkelt programmeras att röra sig i bestämda banor och bestämda avstånd med hjälp av sex olika knappar; framåt, bakåt, sväng vänster, sväng höger, paus och stopp.

Barnen/eleverna får bland annat träna på logiskt tänkande och algoritmer på ett lustfyllt sätt!
Låt Bee-Bot t.ex. åka och handla fisk, leta efter en skatt eller leta bokstäver! Materielen kan anpassas i det oändliga utifrån barnens ålder och förkunskaper.

                  

Konstruera mera

Vi pratar teknik och var den finns i olika sammanhang och runt omkring oss. Eleverna får sedan ett konstruktionsuppdrag att lösa i smågrupper. Det kan vara att bygga en bil eller båt eller någon annan manick eller mojäng!

 

Makalösa Manicker

Vi pratar lite om tekniska system och Pettson och Findus, sedan får eleverna i uppdrag att i smågrupper tillverka en Makalös Manick med målet att den ska plinga i en klocka!
Till sin hjälp har de en mängd olika materiel som t.ex. magneter, kulor, klotsar, trästavar, leksaksbilar, snören, tejp, rör, trälister, kaplastavar, hinkar mm osv etc…och såklart sin fantasi och sina kompisar!

 

Skoj med kugghjul

Vi pratar lite teknik i vardagen och vad hjul och kugghjul kan användas till.
Barnen får sedan i uppdrag att i smågrupper bygga ihop kugghjul i olika storlekar till en lång bana. Målet är att de ska få ett träd med apor att snurra runt!