Contesting Violent Border Regimes – Asylkommissionens slutkonferens

Asylkommissionen bjuder in till en internationell konferens om asylrättsaktivism och solidaritet i Europa – Contesting Violent Border Regimes.

Asylkommissionen har sedan ett antal år tillbaka samlat personer med egen asylerfarenhet, forskare, aktiva i civilsamhället och yrkesprofessioner för att granska den nya migrationslagstiftningen och spåra dess negativa sociala konsekvenser. 

I augusti 2022 sätter vi punkt för kommissionens granskning samtidigt som vi blickar framåt mot nya, gränsöverskridande samarbeten för att främja en solidarisk flyktingpolitik och en värld utan gränser. Vi samlas i Malmö för en internationell konferens. Här kommer vi att presentera resultaten av Asylkommissionens granskning, och lyssna på vittnesmål och berättelser från aktivister, verksamma i Europas våldspräglade gränsområden i Danmark, Grekland, Polen, Portugal och Turkiet.

Datum och tid

25 augusti, kl 9-17.

Var

ABF Malmö, Spånehusvägen 47 samt online via Zoom. En länk till zoom-mötet kommer skickas till anmälda deltagare inför konferensen.

Program

09:30 - 11:00 Presentation av Asylkommissionen (på svenska med tolkning till engelska) 
11:00 - 12:00 Keynote-föreläsning av Claudia Tazreiter, Professor i migrationsstudier, Linköpings universitet
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 16:00 Presentationer av asylrätts- och no border-aktivister från Danmark, Grekland, Polen, Portugal och Turkiet.
16:00 - 17:00 Panelsamtal om visioner för framtidens solidariska flykting- och migrationspolitik 

Kostnad

Det är gratis att delta, dock har vi bara plats för 50 deltagare på plats i Malmö. Prioritet kommer ges till Asylkommissionens medlemmar (kommissionärer). För att delta krävs att du anmäler dig. Vi kommer ge besked om du kan delta på plats eller via Zoom senast 5 augusti.    

Anmälan

Länk till anmälningsformulär.

Välkommen! 

Konferensen anordnas av Asylkommissionen i samarbete med Flyktingsgruppernas riksråd (FARR), REMESO och ABF Malmö, samt med stöd från FORTE och Centralförbundet för Socialt Arbete (CSA).  

Kontakt Visa/dölj innehåll

Mer om Asylkommissionen Visa/dölj innehåll