Göm menyn

Spanska vid Linköpings universitet

Vid Linköpings universitet ges undervisning i ämnet spanska som fristående kurser, inom lärarutbildningen, inom programmen för internationell ekonomi och vid teknisk fakultet. Vårt kursutbud är varierat och omfattar alla nivåer, från nybörjarkurser till avancerad nivå.

Nybörjarkurserna och Spanska 1 kvartsfart ges alltid som kvällskurser för att underlätta för dig som vill studera spanska vid sidan av ditt arbete eller läser andra ämnen på helfart.

Spanska - español eller castellano - talas idag av närmare 400 miljoner människor, i Spanien, Syd-, Mellan- och Nordamerika, och även i delar av Afrika. Spanskan är därmed ett av världens största och mest utbredda språk. Att lära sig språk ökar förståelsen för andra kulturer och kan skapa många spännande möjligheter och nya kontakter. Både för dig som vill studera och arbeta utomlands eller stanna i Sverige ökar kunskap i språk möjligheterna till en attraktiv karriär och rik fritid!

Våra kunniga och engagerade lärare ser fram emot att vägleda och assistera dig i studierna och medialabbet står till förfogande som extra resurs. Vi har skapat så goda förutsättningar vi kan för att du ska lära dig mycket under tiden du studerar spanska hos oss!

Spanska kan studeras som huvudämne i kandidat- och/eller magisterexamen. Vår studievägledare kan lämna information om utbildningar som har spanska som valbart ämne, till exempel lärarprogrammet. Möjligheter till forskning inom utbildningen finns också vid Forskarskolan Språk och Kultur i Europa.


Se kursöversikten för en kort beskrivning av varje kurs och varmt välkommen att studera Spanska hos oss vid Linköpings universitet!

 


 

 

 

 

 

 

 

Sevilla
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


Sidansvarig: marina.dimitrijevica@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-25