Göm menyn

Välkommen till tyska språkets hemsida!

 

 Berlin

Hos oss vid Linköpings universitet och Institutionen för Kultur och Kommunikation kan du läsa tyska som fristående kurs från nybörjarnivå upp till magisternivå. Flera kurser kan läsas på kvartsfart, halvfart eller helfart samt dagtid eller kvällstid. Möjligheter till forskning i tyska finns även inom ramen för vår forskarskola Språk och Kultur i Europa. Om du vill bli lärare finns möjligheten att läsa tyska inom ramen för Ämneslärarutbildningen 7-9 och gymnasiet. Du kan även läsa tyska som fristående kurs och sedan komplettera med den korta Ämneslärarutbildningen där du läser professionsinriktade kurser, såsom ämnesdidaktik, kärnkurser och verksamhetsförlagd  utbildning.

Om du är student vid något av LiU:s program kan vi erbjuda dig ett rikt utbud av korta kurser á 7,5 hp inom exempelvis språk, kultur, kommunikation och litteratur. 

Våra kurser vänder sig särskilt till dig som önskar bedriva språkstudier där interaktion och kommunikation är viktiga aspekter, som lärare och forskare inom ämnet har ett speciellt intresse för. Progressionen i kurserna från nybörjarnivå till magisternivå anser vi vara viktigt i syfte att du som student redan på ett tidigt stadium utvecklar ett medvetet lärande och ett kritiskt förhållningssätt.


Introduktionstider höstterminen 2018!

 

 

 


Sidansvarig: jenny.axelsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-06-28