Om Kalas

Kalasmottagningen - ett samarbete

Kalasmottagningen är ett arrangemang som LiU genomför tillsammans med Linköpings kommun, Norrköpings kommun och Region Östergötland. Huvudsyftet är att välkomna alla nya studenter och introducera studentlivet och Östergötland!

Kalasmottagningens tre fokus

Foto Thor Balkhed

Välkommen hit

Grattis, du är nu en del av ett fantastiskt universitet i ständig rörelse framåt! Kalasmottagningen är den stora välkomsthälsningen till dig som nu tar de första stegen in i ditt nya liv som student - fyllt av kunskap, glädje och nya vänner!

Studenter som leker en stafettlek med tidningar Foto Charlotte Perhammar

Det rika studentlivet

Linköpings universitet har ett av Sveriges bästa studentliv enligt studenterna själva. Både Norrköping och Linköping har blivit utnämnda till årets studentstad på senare år. Studentlivet bygger mycket på ideella studentföreningar som alla jobbar för en bättre och roligare studietid här på LIU. På Kalas möter du 80-100 föreningar som är där för att ge nya studenter möjligheten att ta del av livet vid sidan av studierna!

Foto Thor Balkhed

Städerna och regionen

Nyinflyttad? På Kalasmottagningen får du en chans att lära känna universitetsstäderna och regionen på ett enkelt och koncentrerat sätt. Här möter du också många intressanta aktörer och företag - alla på plats för att möta dig som student!

Snabbfakta om Kalasmottagningen

8000

Studenter

80-100

Utställare

200

Volontärer

Kalashistoria

Allt startade 2005 genom ett initiativ av Norrköpings och Linköpings kommuner tillsammans med LiU. Kalasmottagningen blev - och har sedan dess varit - finalen för mottagningsperioden för nya studenter vid LiU. Viktiga inslag i programmet har varit: myllrande förenings- och företagsmässor, en scenshow med tal och föreningsuppträdanden och en färgsprakande konsertfinal av toppklass!