Om KalasVisa/dölj innehåll

Kalasmottagningen är ett arrangemang som LiU genomför tillsammans med Linköpings kommun, Norrköpings kommun och Region Östergötland. Huvudsyftet är att välkomna alla nya studenter och introducera studentlivet och Östergötland!

Kalasmottagningens tre fokus

Välkommen hit

Grattis, du är nu en del av ett fantastiskt universitet i ständig rörelse framåt! Kalasmottagningen är den stora välkomsthälsningen till dig som nu tar de första stegen in i ditt nya liv som student - fyllt av kunskap, glädje och nya vänner!

Foto Charlotte Perhammar

Det rika studentlivet

Linköpings universitet har ett av Sveriges bästa studentliv enligt studenterna själva. Både Norrköping och Linköping har blivit utnämnda till årets studentstad på senare år. Studentlivet bygger mycket på ideella studentföreningar som alla jobbar för en bättre och roligare studietid här på LIU. På Kalas möter du 80-100 föreningar som är där för att ge nya studenter möjligheten att ta del av livet vid sidan av studierna!

Foto Thor Balkhed

Städerna och regionen

Nyinflyttad? På Kalasmottagningen får du en chans att lära känna universitetsstäderna och regionen på ett enkelt och koncentrerat sätt. Här möter du också många intressanta aktörer och företag - alla på plats för att möta dig som student!

Av studenter - för studenterVisa/dölj innehåll

En Kalasgeneral utses inför varje ny Kalasmottagning. Ledningsgruppen för Kalas, planerar och arrangerar mottagningen tillsammans med Linköpings universitet.

Volontärer, ock så kallade Kalaspuffar, har ett kul uppgift som är avgörande för att allt ska snurra på under mottagningen - på mässan och på området.

Snabbfakta om KalasmottagningenVisa/dölj innehåll

8000


studenter

80-100


utställare

200


volontärer

KalashistoriaVisa/dölj innehåll

Allt startade 2005 genom ett initiativ av Norrköpings och Linköpings kommuner tillsammans med LiU. Kalasmottagningen blev - och har sedan dess varit - finalen för mottagningsperioden för nya studenter vid LiU. Viktiga inslag i programmet har alltid varit: myllrande förenings- och företagsmässor, en scenshow med tal och föreningsuppträdanden och en färgsprakande konsertfinal av toppklass!

De har spelat på Kalas

Kalasmottagningen 2020 avslutades med en spelning av Tjuvjakt! Artister tidigare år har varit:

2019 - Thomas Stenström och Petter
2018 - Timbuktu & Damn! och Markus Krunegård 
2017 - E-type och Timo Räisänen
2016 - Sabina Ddumba
2015 - Galantis
2014 - Movits!
2013 - Hoffmaestro
2012 - Veronica Maggio
2011 - Johnossi
2010 - Teddybears
2009 - Moneybrother
2008 - Mando diao
2007 - The Sounds
2006 - The Soundtrack of Our Lives
2005 - The Ark

Petter, Kalasmottagningen 2019. MagnusAndersson
Thomas Stenström, Kalasmottagningen 2019. MagnusAndersson
Markus Krunegård, Kalasmottagningen 2018.  Göran Billeson
Sabina Ddumba, Kalasmottagningen 2016. Josefine Loftenius

Kalasshowen 2020Visa/dölj innehåll

Kalasmottagningen 2020

Här är Kalasshowen, den digitala versionen av Kalasmottagningen, under ledning av Henrik Johnsson och spelningen med Tjuvjakt på HG. Från den 2 september 2020.