Presentation

Jag har alltid haft ett stort intresse för ledarskap, medarbetarskap och organisatoriska frågor. I slutet av 1990-talet jobbade jag en kort period på Universitetsbiblioteket (UB), men lämnade LiU för att under en tioårsperiod jobba som chef inom kommunal biblioteksverksamhet. 2011 återvände jag till LiU.
 
I min tidigare roll som Funktionsansvarig för UX/användarmötet fick jag möjlighet att fördjupa min kunskap om hur man kan jobba för att få en uppfattning om användarnas behov, drivkrafter och beteenden. Insikter som är viktiga för att kunna utveckla och förbättra tjänster och service som motsvarar reella användarbehov. Att jobba med ständiga förbättringar genom att involvera våra användare är för mig en självklarhet.
 
På UB jobbar vi med det på olika sätt och med hjälp av olika metoder. Vi gör till exempel regelbundna användbarhetstester, där vi testar system och gränssnitt i syfte att förbättra sök- och användarupplevelsen av bibliotekets digitala tjänster. Min roll i detta arbete är främst att rekrytera testdeltagare och att vara testledare.
 

Blogginlägg:

The Library is everywhere! How Linkoping University Library went pop-up
Why usability testing should be a part of regular library activity

Intervjuer:

Med användaren i fokus
Anneli fick AF-priset

Följ mig på sociala medier:

Twitter: @fribban

Publikationer Visa/dölj innehåll

2020

2017

Nyheter Visa/dölj innehåll