Portfolio inom undervisningen främjar studenters förmåga att kritiskt granska sitt eget lärande. Detta kan utgöra en bra grund för fortsatt professionsutveckling även efter utbildningens slut. För lärare kan en pedagogisk portfölj användas som ett verktyg för att stimulera pedagogisk utveckling och för att dokumentera pedagogisk skicklighet. Underlag från portfolion kan användas vid anställningsärenden/ befordran för bedömning av pedagogisk skicklighet eller som underlag vid karriärplanering i samband med utvecklingssamtal med sin chef.
Min forskning fokuserar på pedagogisk utveckling med särskilt fokus på portfolio och reflektion för både studenter och lärare. Jag är även engagerad i utbildning som rör portfolio inom fakultetens interprofessionella masterprogram, i högskolepedagogiska kurser samt i en nationell kurs för pedagogiskt sakkunniga.
På Didacticum deltar jag i projektet "Ta hjälp av en pedagog", där jag bl.a. arbetar med workshops för att stötta de som önskar komma igång med sin pedagogiska portfölj. Jag anlitas ofta som nationell pedagogisk sakkunnig för bedömning av pedagogisk skicklighet utifrån pedagogiska meritportföljer, vid befordringsärenden, tjänstetillsättningar samt inplacering i pedagogisk karriärstege vid ett flertal av landets lärosäten.
Jag leder och är ansvarig tjänsteman för det pågående LiU gemensamma VP-uppdraget som rör pedagogisk meritering och dokumentation av pedagogisk skicklighet.