Projektkoordinator/Labbchef

Bakgrund

Jenny Joensuu erhöll sin Master of Science i Kemisk Biologi från Linköpings universitet år 2015, där hon efter ett sabbatsår i Australien gjorde sitt exjobb på IFM med online-analys av celler med in-situ mikroskopi. Under studietiden arbetade Jenny inom skogsindustrin men direkt efter examen började hon arbeta som kvalitetskontrollant på Thermo Fisher Scientific i Uppsala, med tillverkning av medicintekniska produkter. Därefter sökte hon sig till läkemedelsbranschen och fick anställning på Astra Zeneca i Södertälje där hon arbetade som kvalitetsingenjör för API (Active Pharmaceutical Ingredients) och HPLC (High-Performance Liquid Chromatography).

År 2016 fick hon ett jobb som laboratorieingenjör på Laboratoriet för Regenerativ Medicin på Region Östergötland i Linköping där hon utbildades som LEAN coach (förbättringsarbete) och kvalitetsansvarig för ISO 13485 kvalitetsledningssystem för medicintekniska produkter. Detta arbete innefattade utrustningsansvar, IQ/OQ/PQ och kvalitetssäkrat arbete i renrum samt med isolatorer BioSpherix.

Men 2017 hittade hon äntligen ett intressant jobb i sin hemstad Norrköping. Jenny anställdes som projektkoordinator till LOE (Laboratoriet för Organisk Elektronik) där hon fick ansvar att leda verksamheten i en nationell plattform tillsammans med ledningsrepresentanter från KTH och Chalmers. Jenny blev Vice föreståndare i Treesearch, med ansvar för samverkan, där hon har arbetat med industri och akademi i Treesearch för att skapa intressanta mötesytor, konferenser, workshops och studiebesök samt leda många konferenser IRL och online.

Treesearch är en nationell plattform som samlar och stödjer forskning på nya material från skogen.
https://treesearch.se/en/

År 2020 fick Jenny ett nytt uppdrag på LOE, som labbchef. Eftersom LOE vuxit snabbt på bara några år samt labbytorna ökat från fyra labb till sju labb så behövde LOEs labborganisation förstärkning. Baserat på Jennys erfarenheter och bakgrund så fick hon ansvar för renrummet, biolabbet och fotoniklabbet i Täppan. Tillsammans med två andra labbchefer samt tre tekniker så utgör de LOE Lab Crew.

LOE LABS består idag av: renrum, biolab, fotoniklabb, ytfysiklabb, kemilabb, Printed Electronics Arena (PEA) samt P2.

Jenny Joensuu presenterar Treesearch för LiU Lunchklubben. 
Foto Thor Balkhed

 

Jenny Joensuu håller ett möte på distans med industri-postdoktorer.
Foto Thor Balkhed

Nyheter Visa/dölj innehåll

Forskargrupp Visa/dölj innehåll

Relaterad information Visa/dölj innehåll

Organisation Visa/dölj innehåll