Mitt aktuella projekt Peculiar Nature: Slavery, Environment, and Nationalism in the Southern States, 1789-1865, kopplar miljöhumaniora, medicinsk historia och kulturella förståelser av nationalism i delstaterna av USA som blev de oavhängiga "Confederate States of America" (1861-1865). Detta projekt illustrerar hur vanliga idéer kring miljön förvandlades till lömska idéer kring kroppar och"kroppspolitik.” Dessa idéer avgjorde inte bara vem som fick bli medborgare utan också vem som fick bli människa.
Jag har också publicerat artiklar kring klimathistoria; med fokus på kopplingen mellan slaveri och våtmarker i tidig amerikansk historia. Inom kort kommer även en publikation kring gula febern-epidemin i New Orleans 1853 och hur det skapade idéer kring medborgarskap och tillhörighet.
Samarbeten
Inom Seed Box Environmental Humanities Collaboratory har jag jobbat med en tvärvetenskaplig grupp för att bilda det medborgarhumaniora- och växtstudieprojektet, Herbaria 3.0. Projektet samlar historier om relationer mellan människor och den gröna världen. Inom Seed Box jobbar jag även med kollegan Cecilia Åsberg för att klargöra feministiska och urinvånarens insatser till ekologisk humaniora—och att markera vad som händer när vi struntar i dem.
Läs mer om projektet Herbaria 3.0 på webbsidan: Herbaria 3.0
Bakgrund och tidigare arbete
Jag är utbildad på University of Michigan (Ph.D., M.A., English/American Studies) och Washington and Lee University (B.A., English, German). Innan jag flyttade till Sverige undervisade jag kommunikation på Stanford University samt ekologisk rättvisa, amerikansk litteratur, historia och kultur samt litteraturteori på Notre Dame de Namur University och Simpson College, där jag också var professor inom hållbarhetsstudier. Senast undervisade jag i miljöorienterad och amerikansk litteratur samt professionell och akademisk kommunikation på University of Tulsa.