Min forskning handlar om generell robotik med tillämpning inom industrirobotik. Forskningen förs inom kompetenscentret LINK-SIC med finansiering från VINNOVA, LiU och ABB.

Jag har varit adjungerad professor vid Linköpings universitet sedan 2009 och är anställd på ABB i Sverige sedan 2007. På ABB är jag senior specialist och arkitekt inom området rörelsestyrning för industrirobotar. Jag disputerade år 2000 med en avhandling om algoritmer för att förbättra styrning genom upprepad inlärning (Iterative Learning Control), blev docent på LiU 2005 och har sedan dess var handledare och bi-handledare för ett antal doktorander.

Mina forskningsintressen inkluderar reglering, signalbehandling, modellering, systemidentifiering med tillämpning inom robotik. Jag har också stort intresse i forskning kring banplanering för robotar där tid och andra parametrar såsom energi kan optimeras.

Inom LINK-SIC är jag ansvarig för forskningsområdet mekaniska manipulatorer (Mechanical Manipulators). Jag är också medlem i ledningsgruppen för kompetenscentrum LINK-SIC. I min roll som adjungerad professor i ämnesområdet reglerteknik är jag också aktiv generellt inom forskningsgruppen för ämnesområdet reglerteknik.

Forskningsverksamhet Visa/dölj innehåll

Medarbetare Visa/dölj innehåll

Om avdelningen Visa/dölj innehåll

Om institutionen Visa/dölj innehåll

Klassiskt ingenjörsämne med stor aktualitet Visa/dölj innehåll