Musbaudeen Bamgbopas arbetar som postdoktoral forskare i Laboratoriet för organisk elektronik, främst med modellering av organiska polymer-superkapacitorer, med beaktande av andra organiska polymerelektrokemiska anordningar.

Innan han kom till Linköpings universitet 2018, mottog Musbaudeen sin doktorsexamen i tvärvetenskaplig teknik från Masdar Institute (nu en del av Khalifah University of Science and Technology), Förenade Arabemiraten i 2017 – i ämnet icke-vattenhaltiga och membranfria redoxflödesbatterier.

Forskningen var inriktad på elektrokemiska och tekniska metoder för teknisk utveckling av icke-vattenbaserade redoxflödesbatterier i samarbete med Massachusetts Institute of Technology (MIT). Detta  innebar en forskningsvistelse på MIT 2015 som en speciell student på Electrochemical Energy Lab. Hans arbete har bidragit till state-of-the-art, där alla aspekter av avhandlingen publicerades i välrenommerade tidskrifter, tillsammans med en beskrivning av uppfinningen.

Givet Musbaudeen Bamgbopa's B.Sc. grad i maskinteknik från Eastern Mediterranean University 2010 har han alltid varit intresserad av energisystemforskning som ledde till att han fick en civilingenjörsexamen i hållbara miljö- och energisystem från Mellanösterns tekniska universitet 2012. Hans tidigare forskningsinsatser omfattar organiska Rankine cykler, energiåtervinning, solvärme och energihållbarhet. Han har författat publikationer inom dessa forskningsområden.

Visa/dölj innehåll