Göm menyn

den medicinska fakulteten

Ingång 50 och 51 på US stängs av

Från och med den 29 augusti kommer ingång 50 och 51 på US att stängas av, fram till och med sommaren 2017 på grund av ombyggnationerna på Hugo Theorells torg. Istället ska ingång 54 användas under denna period.

Johan Söderholm klipper band

Fokus på framtiden när läkarprogrammet inviger kurs 1

I dag var det invigning och uppstart för den nya kurs 1 för Läkarprogrammet vid Linköpings universitet. Och datumet är passande: det är nämligen 30 år sedan första årskullen läkarstudenter antogs vid Hälsouniversitetet

India Morrison får årets Fernströmpris.

Medicinska fakultetens Fernströmpris till India Morrison

India Morrison, universitetslektor vid IKE, är årets Fernströmpristagare vid Linköpings universitet. Hon får priset för "sin framgångsrika tvärdisciplinära forskning kring beröringssensibilitetens roll för välbefinnande och smärta".

Forskning och utveckling

I fokus: Tarmforskning - nytt nummer av tidningen Forskning och utveckling

Ur innehållet:
• Tema Tarm: Sitter hjärnan i magen
• Donerade bakterier kan återställa tarmflora
• Håkan Hanberger: "En pågående global miljökatastrof"
• Strategi och utveckling: SCAPIS – Scannas för tidig sjukdomsrisk


Campus US

Nu kommer nya studenter till Campus US

Från och med måndag den 29 augusti kör den nya terminen igång och Campus US blir återigen fyllt av såväl nya som gamla studenter. Bland nyheterna för den här terminen är att de nya studenterna kommer att samlas i entrén till Växthuset (Hus 511).

Bakterieodling

"Resistenta bakterier en global pågående miljökatastrof"

Var tredje patient i den vietnamesiska intensivvården har en vårdrelaterad infektion. Det visar en studie från Vietnam där forskare från LiU, Linköpings universitetssjukhus och Karolinska institutet ingår. Men problemet sträcker sig längre än så.

LiU-app

Hitta rätt med LiU-appen

Att komma som ny student kan vara överväldigande. Du har förväntningar på utbildningen, du är nyfiken på dina studiekamrater och att hitta rätt är en utmaning. Då kan LiU-appen hjälpa dig med det praktiska.

 

 

Wallenberg centrum för molekylärmedicinsk forskning

 

Ambulanssjukvård diskuteras på KMC

Ett nationellt samtal om ambulanssjukvård. Det är vad som är på programmet när Region Östergötland och Linköpings universitet bjuder in 90 deltagare till Katastrofmedicinskt centrum.

öra_puff

Ny upptäckt om hur innerörat fungerar

Forskare har funnit att de delar av innerörat som bearbetar ljud som tal och musik verkar fungera annorlunda än andra delar av innerörat. Bakom upptäckten står forskare från bland annat LiU. Förhoppningen är att mer kunskap om örats funktioner ska kunna leda till bättre behandlingar för hörselskadade i framtiden.

Så skapas ett bra sjukhus

Så skapas ett bra sjukhus

Sveriges tre bästa sjukhus i tre olika kategorier ligger även i år i Sydöstra sjukvårdsregionen. I det ingår Universitetssjukhuset i Linköping som fick priset "Bästa universitetssjukhus 2015". I Almedalen talade man hur man nåt dit.

Forskning i framkant

Spännande öppna föreläsningar i höst

Den uppskattade populärvetenskapliga föreläsningsserien "Forskning i framkant" fortsätter i höst. Tre nya spännande föreläsningar öppna för allmänheten väntar – dessutom i nya lokaler.

Kalendarium

antagning_2016.jpg


Hälsouniversitetet byter namn till Medicinska fakulteten
 


Kontakt:

Medicinska fakulteten
581 83 Linköping

Telefon
Linköping: 013-28 10 00
eller 010-103 00 00
Norrköping: 011-36 30 00


Kartor:


Våra föreläsningsserier:


våra filmer:

 

Djurförsök.info

 


Sidansvarig: johan.jager@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-08-26