Göm menyn

Goda utbildningsinsatser hyllades av studenterna

Under tisdagen delade studenterna ut pris till de lärare som bidragit lite extra till deras utbildning. Bland annat delades priset för Årets pedagog och Utmärkt inspiratör ut.sigvardsson

Med priserna vill studentkåren Consensus uppmärksamma goda utbildningsinsatser.
- Tanken med universitetet är att man ska lära sig. För att man ska lära sig krävs intresse och engagemang från de som utbildar, säger David Olander, vice kårordförande med ansvar för utbildningsfrågor.

Studentkårens lokal var fylld när prisutdelningen drog igång på tisdagseftermiddagen. Först ut att ta emot pris var professor Mikael Sigvardsson som fick utmärkelsen Årets pedagog. För sitt brinnande engagemang för immunologi och sin förmåga att lära studenterna för livet och inte för tentan löd motiveringen.
-Det känns väldigt roligt. Jag ser mig ju främst som forskare så det är kul när studenterna gillar min stil. Jag lär mig lika mycket av er, säger Mikael Sigvardsson.

För första gången någonsin delades också priset Årets VFU-plats ut.

- För att man ska kunna ta till sig sin framtida yrkesroll är det viktigt med hög klass på sin verksamhetsförlagda utbildning, säger David Olander.
För sin välkomnande stämning och utrymmet studenterna ges för att själva pröva på gick priset till thorax-kärlkliniken på US.

Sektionerna delade också ut pris till en person som fungerat som Utmärkt inspiratör på deras utbildning. Pristagare här var:

Medicinska Föreningen: Ann-Charlott Ericson

Sjuksköterskesektionen Linköping: Ulla-Britt Aminoff

Medicinsk biologi: Andreas Eriksson

Biomedicinska analytiker: Dick Wågsäter

Sjuksköterskesektionen Norrköping: Gerd Röndahl

Sjukgymnastutbildningen: Lars Ankarberg

Logopedsektionen: Maja Karrberg

Till Hedersmedlem i studentkåren valdes före detta studenten Sara Bergqvist för sitt ”engagemang utöver det vanliga”.

Text: Therese Ekstrand

Bild: Årets pedagog professor Mikael Sigvardsson. Fotograf Samuel Westergren