Göm menyn

US näst bästa universitetssjukhus

För andra året i rad tar Universitetssjukhuset i Linköping (US) andraplatsen i Dagens Medicins årliga ranking av landets bästa sjukhus. ”En fin placering som vi ska vara stolta över”, säger regiondirektör Krister Björkegren.

Han blir ny forskningsdirektör i Region Östergötland

Mats Ulfendahl har utsetts till ny forskningsdirektör i Region Östergötland. Han är i dag professor inom experimentell hörselforskning vid Karolinska Institutet.

Simulerade patienter spelar en viktig roll

Ansiktet är askgrått och patienten klagar över en rejäl smärta i bröstet. Runt honom rör sig läkar- och sjuksköterskestudenter som försöker utröna vad det kan röra sig om. Som tur är befinner sig Pelle utom fara – men situationen är skrämmande verklig.

Hon fick läkarstudenternas pedagogpris

Annette Theodorsson, professor i neurokirurgi, har fått läkarstudenternas Kandidat Kork-pris. Det är en vandringspris som sedan 1973 delats ut av avgångsterminen på läkarprogrammet i Linköping.

Medfaks fakultetsledning önskar god jul och gott nytt år

Ärade medarbetare! Stort tack för ett fantastiskt arbete under året som gått!

Medicinska fakulteter svarar på #utantystnadsplikt

För ett par veckor sedan skrev 10 400 kvinnliga läkare under uppropet #utantystnadsplikt, mot sexuella trakasserier, övergrepp och sexism inom sjukvården. Nu har dekanerna vid landets medicinska fakulteter skrivit ett svar till uppropet, däribland Johan D Söderholm, dekan vid Medicinska fakulteten, Linköpings universitet.

Bastjänstgöring föreslås för läkare

Förslag om en ny gemensam introduktion i form av bastjänstgöring för läkare har gått på remiss från Socialdepartementet.

AT testar ny kvalitetsmodell

Från årsskiftet gäller en ny modell för att kvalitetssäkra högre utbildning i Sverige. På LiU testas modellen som pilotprojekt på 14 utbildningar. Ett av dem är Arbetsterapeutprogrammet.

Röstningsproblem lösta – valet till fakultetsledning och styrelse förlängs

Valet till ny fakultetsstyrelse och ledning drabbades dessvärre inledningsvis av problem med det elektroniska röstningsförfarandet. Dessa problem ska nu vara lösta. Tiden för röstning förlängs därmed till den 20 oktober.

Budgetpropositionen föreslår utökat läkarprogram

Regeringens budgetproposition ger ökade anslag till läkarutbildning vid LiU de kommande åren och föreslår ett utökat antal platser.

Krister Björkegren blir ny regiondirektör i Östergötland

Krister Björkegren tillträder den 1 oktober som regiondirektör i Region Östergötland. Han är i dag landstingsdirektör i Kalmar län.

Val till ny fakultetsstyrelse och ledning närmar sig

I oktober är det val till ny fakultetsstyrelse och ledning vid Medicinska fakulteten för perioden 2018–2020. Nuvarande mandatperiod för dekanat och styrelse går ut vid årsskiftet.
– Det är viktigt att alla som är röstberättigade går och röstar, menar Carl Johan Östgren, valberedningens ordförande.

Antagen till Medicinska fakulteten?

Är du antagen till Medicinska fakulteten? På följande sidor hittar du information med uppropstid och lokal.

jordgubbar mot blå bakgrund

Sommarhälsning från dekanus och fakultetsledningen

Dekanus Johan D Söderholm önskar tillsammans med fakultetsledningen alla medarbetare på Medicinska fakulteten en trevlig sommar.

Tillsättning av kliniska forskarbefattningar

Tillsättning av kliniska forskarbefattningar (tidigare universitetsbefattning) för läkare är nu klar efter ansökningsförfarande och granskningsprocess av en granskningsgrupp.

Björn Gerdle

Björn Gerdle tf forskningsdirektör

Björn Gerdle blir tf forskningsdirektör i Region Östergötland från den 14 augusti, medan rekryteringen av en ny forskningsdirektör pågår.

Medfak nyheter

Välkommen till Medicinska fakultetens interna nyhetssidor

Nya liu.se lanserade i mitten av februari i år. Den nya webben riktar sig främst mot en extern publik. På dessa sidor är tanken att vi ska kunna publicera nyheter som främst rör fakulteten internt.

Sidansvarig: daniel.windre@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Jan 17 14:28:51 CET 2018