02 juli 2018

"Det behövs flera arenor för samtal där alla kan komma till tals och där det finns respekt för varandras åsikter. Det är det om är demokrati". Det säger Elin Wihlborg, professor i statsvetenskap vid LiU. Hon är i Almedalen för att också presentera sin nya bok.

Josefina Syssner och Elin WihlborgJosefina Syssner och Elin Wihlborg, i Almedalen för att tala om sina nyutkomna böcker: om platser kan utvecklas trots att antalet medborgare krymper respektive om vi verkligen förstår digitaliseringens konsekvenser. Foto: Björn Stafstedt
I Almedalen frågar ingen vem du är, säger Elin Wihlborg. Se hela intervjun här:

Video

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.