Kom och fika med en student

Är du, eller någon du känner, nyfiken på hur det är att studera vid Linköpings universitet? Passa på att ta en kaffe med en student som kan svara på dina frågor i projektet Fika med en student.

Studenter som fikar utomhus på Campus Norrköping

– Med projektet vänder vi oss till presumptiva studenter som är nyfikna på att studera vid Linköpings universitet. Vi vill erbjuda dom ett tillfälle att komma hit, och under avslappnande former få ställa frågor till en student över en kaffe, säger Susan Gollenia, kommunikatör vid Linköpings universitet.

Projektet är en pilotsatsning, som om det faller väl ut, kommer att fortsätta även framöver. Tanken är att det ska vara ett mer intimt komplement till besöksdagarna i februari och mars, dit många gymnasieelever kommer för att få sin bild av universitetet och dess utbildningar.

Susan Gollenia arbetar med projektet Fika med en student– Fika med en student vänder sig till en större målgrupp, man kan vara ung som gammal och kan få en egen rundvandring om man önskar.

Fika med en student kommer att erbjudas vid tre tillfällen på Campus Valla, Campus Norrköping och Campus US. Förutom studentambassadörer, kommer det också att finnas en studievägledare på plats för att svara på frågor.

– Vid ett tillfälle är det ett specifikt tema som handlar om hur det är att studera med barn hemma. Vi kommer då att ha en studentambassadör på plats, som själv studerar under de förutsättningarna, och som vet vad det innebär. Målet är att de som kommer ska få svar på sina frågor, och en inblick i hur det är på Linköpings universitet. Vi vill att de ska bli nyfikna, och känna att de kan tänka sig att studera här, säger Susan Gollenia.

Du kan komma och fika med våra studenter följande datum:

Den 15 februari
Campus Valla, Colosseum, Hus C

Den 22 mars
Campus Norrköping, Kåkenhus
Campus Valla, Colosseum, Hus C - den här eftermiddagen kan du träffa studenter som kombinerar studier med familjeliv och som berättar om hur är det att plugga med barn.
Campus US - Hus 511

Den 12 april