Hedersdoktorerna Tage och EWK hedras

I år skulle Filosofiska fakultetens hedersdoktorer Tage Danielsson och EWK (Evert Karlsson) ha fyllt 90 respektive 100 år. Det firas genom att Sällskapet Tage Danielssons vänner och EWK-sällskapet tillsammans arrangerar en afton med underhållning i Tages och EWKs anda.

Kunsskapens äpple, illustration

Tid och plats

27 november kl 18.30 i Katedralskolans aula (här gick Tage Danielsson i skolan)

Program

EWK möter Tage - Tankar inför det taskigas fortbestånd

Programmet består av tre olika programpunkter som kommer varvas under ca en timme. Texter av Tage Danielsson läses upp och bilder av EWK visas och så blir det jukebox, någon i publiken väljer en bild av EWK och en orkester ledd av Bruno Andersson spelar upp en Tage-låt. Dessutom spelas guldkorn ur Tages revyer upp.

Biljetter

Biljetter säljs via biljettkiosken.se samt Skådebanan, 150 kr + serviceavgift (TDV- och EWK-medlemmar 100 kr + serviceavgift)

Hedersdoktorerna

Tage Danielsson blev hedersdoktor vid Filosofiska fakulteten 1980 ”för sina mångsidiga och ofta nybildande insatser inom opera, teater, film, revy och litteratur… Den mångsidighet och begåvning med vilken han nyttjar och berikar det svenska språkets uttrycksmedel är ett konstnärskap på hög nivå.” (Ur Skrift utgiven till professorsinstallation och doktorspromotion, 1980)

1999 utsågs EWK till hedersdoktor ”för sina teckningar av politiker och det politiska livet och hans starka konstnärliga och politiska integritet gjorde honom både fruktad och uppskattad. På ett mycket personligt sätt utvecklade han den politiska teckningen och skildrade såväl politiska händelser i Sverige som i världen. Han har också mycket tidigt uppmärksammat världens miljöförstöring…” (Ur Promotionsfesten 1999)

Mer om föreningarna

http://tagesvanner.se/index.html

https://ewk.se

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU