04 februari 2021

För första gången ställer Malmstens Linköpings universitet, Beckmans och Konstfack ut tillsammans under Stockholm Design Week.

Stockholm Design Week 2021 - inbjudan

Avgångsstudenterna på Malmstens ställer ut på temat Contrasts och konceptet är punk möter tradition/hantverk. Möbeldesignprogrammet visar 8 projekt i samarbete med Johanson Design på temat skolmöbler. 11 studenter från Möbeltapetserings- och Möbelsnickeriprogrammen visar gesällmöbler, avancerade möbler och andra projekt.

Utställningen visades i Superellipsen mitt på Sergels torg.

  • Tisdag 9 februari till fredag 12 februari kl. 10-20
  • Lördag 13 februari kl. 11-18
  • Måndag 8 februari kl. 14-20 endast press

Stockholm Design & Architecture Talk

Stockholm Design & Architecture Talk tisdag 9 februari kl. 15. Studenter från Malmstens, Beckmans och Konstfack samtalar om framtidens design.

 

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.

Organisation