Jazzigt album tack vare LiU:s kulturstöd

Det är inte så dumt att få en extra slant i kassan. Sex studentföreningar fick under hösten del av LiU:s kulturstöd. För LiU-bandet innebar det en möjlighet att spela in ett jazzigt album i en proffsstudio.

LiU-bandet spelar på Teamdagarna på universitetet

Universitets kulturstöd går till studentföreningar och fritidsprojekt som berikar studentlivet. Nyligen fick sex föreningar bidrag. Och det är rejäl bredd på deras verksamheter och de sysslar med allt från vattensport till dans, musik och inspiration för unga kvinnors möjligheter att ta sig fram i näringslivet.

– För oss var det fantastiskt att få 15 000 kronor av universitetet, säger Viktoria Jägervall, läkarstudent, pianist och sångerska i LiU-bandet med jazz, blues och funk på repertoaren.

– Det blev ett extatiskt bandmöte efter det att vi fått reda på att vi fått kulturstöd och insåg att vi kunde finansierade inspelningen av ett album i en proffsstudio.

Nu har ni släppt en julsingel på Spotify. Vad blir det härnäst?
– Det blir ett helt album med jazzmusik som vi själva komponerat. Sju låtar med klassisk swingjazz och modern frijazz. Förhoppningsvis blir det klart så vi kan släppa det i april, säger Viktoria Jägervall som också är ordförande i föreningen LiU-bandet.

Som alltid kommer studenter och går allteftersom de tar examen. Det här läsåret har LiU-bandet sju medlemmar som spelar bas, gitarr, trummor, trumpet, saxofon och piano. Två sångerskor står också på scen.
När de inte spelar jazz läser de till läkare, lärare, civilingenjörer i maskinteknik respektive design- och produktutveckling samt till högskoleingenjör i maskinteknik.

Spelning på Babettes i Linköping

– Vem som helst som läser på LiU är välkomna att pröva på att spela i bandet. Och man behöver inte vara ”proffs” för att få vara med, säger Viktoria Jägervall (sångerska t h i bild).

LiU-bandet har funnits i fyra år och du har varit med i två år. Häftigaste spelningen hittills?
– Hm. Senast spelade vi på Babettes i Linköping. Det var smockfullt och 130 i publiken.
– Men att få spela in ett helt album i en proffsstudio slår nog allt. Vi fick bekräftelse på att vi är bra, det var supercoolt!

Foto: privat, understa bilden Agnes Sjöstrand.


De här fick kulturstöd vid höstens utdelning:

LiU Water and wind

Dance Machine

Linwin

SKÖN

LitHösen

LiU-bandet

Mer om LiU:s kulturstöd

 

Lyssna på LiU-bandets jullåt (Spotity)


Senaste nytt från LiU