Julstämning x 16

Någon måste ju sjunga in julen och det gör LiU:s musikensembler med råge. De bidrar med julstämningen vid inte mindre än 16 tillfällen. Först ut blir skönsång i Norrköping.

Snowing in winter forest Foto EerikNorrköpingsstudenternas kör Skön meddelar att alla är hemskt välkomna till deras två julkonserter i Centrumkyrkan den 30 november och 1:a december, bägge dagarna klockan 15.

Den 1 december bjuder 25-åringen LAO, Linköpings akademiska orkester, på jubileumskonsert i Missionskyrkan klockan 16.00. På programmet står klassiska pärlor med stänk av adventsstämning.

Därefter blir det svårt att välja.
Den 5:e december sjunger Chorus Lin i Törnevalla kyrka i Linghem klockan 19.00; i S:t Larskyrkan i Linköping håller Linköpings Studentsångare samma dag och tid den första av sina fyra julkonserter.

Den som genast vill höra studentsångarnas konsert igen kan passa på dagen efter, den 6 december. Samma tid och samma plats. Medverkar i alla konserterna i S:t Lars gör Östgöta Brasskvintett, och kören utlovar julmusik, skojiga upptåg och favoriter i repris.

Lördag den 8:e december håller Chorus Lin den andra av sina fyra traditionsenliga adventskonserter, denna gång i Heda kyrka i Ödeshög, 18.00.
Linköpings Studentsångare håller samma dag två julkonserter i S:t Larskyrkan, först 15.00 och därefter 17.30.

På söndagen den 9:e december tar Chorus Lin vid i S:t Larskyrkan i Linköping, med konserter klockan 15.00 och 18.00.
Samma dag bidrar LiHtösen med jultoner och folkmusik i Baptistkyrkan i Linköping, klockan 17.00.

Därefter kommer Lucia den 13:e december.  Först kommer som brukligt Röda Arméns Gosskör att lysa upp mörkret på Campus Valla redan vid lunchtid. Sådär kvart över 12 startar de i Kårallen ovanför Baljan för att därefter tåga Corson ned till Key-huset.

På Luciakvällen, 19.30, tar Den akademiska damkören Linnea vid med sitt traditionsenliga Luciatåg i Ryttargårdskyrkan i Linköping.

Illustration Dicken julsagaNär det på allvar börjar lacka mot jul är det dags för Östgöta Kammarkör och Dickens julsaga i en kortversion.
Onsdagen den 19 december 18.00 i Konsert & Kongress i Linköping, torsdag den 20 december, 19.00 i Louis De Geerhallen i Norrköping.

Musik vid LiU
Linköpings studentsångare