Kreativt maraton för en bättre värld

En spännande utmaning och ett bra sätt att knyta kontakter. Och dessutom
en chans att visa vad man kan för framtida arbetsgivare. Se där, flera viktiga skäl att ställa upp i ECIU Creathon 13–14 november.

Jan Axelsson och Anna Broebers. Jan Axelsson, LiU, och Anna Broeders, Linköping Science Park. Foto: Mikael Sönne

Världen efter corona

ECIU Creathon är ett öppet event där studenter från LiU och elva andra europeiska universitet tillsammans med yrkesverksamma löser utmaningar på en rad områden. Det övergripande temat är livskraftiga samhällen i en post covid-värld med underområden som framtidens städer, digital inkludering, grön logistik och energiomställning.

Uppgifterna ska utföras under 48 timmar helgen 13–14 november. Under veckan innan hålls inspirationsföreläsningar och de olika casen presenteras för deltagarna.

- Creathon blir ett kreativt maraton för att få fram roliga och inspirerande idéer på en rad viktiga områden, säger LiU:s samverkansdirektör Jan Axelsson i arrangörsgruppen.

Olika inriktning

LiU är värduniversitet för eventet som vänder sig till alla studenter på masternivå på universiteten inom ECIU, European Consortium of Innovative Universities. Blandningen av olika deltagare en av poängerna med arrangemanget – här kan blivande läkare, ingenjörer och samhällsvetare arbeta tillsammans och bidra med olika perspektiv, kunskaper och erfarenheter.

Rent praktiskt kommer det finnas möjlighet att arbeta både fysiskt på plats och digitalt på distans.

- Eventet blir en spännande upplevelse i sig. Sen är det också ett utmärkt sätt att skapa nätverk, både med LiU-studenter från andra discipliner och studenter på andra universitet, säger Jan Axelsson och tillägger att deltagarna också får ett certifikat som bevis på sitt deltagande.

Bra skyltfönster

Jan Axelsson och Anna Broebers.Jan Axelsson och Anna Broeders.

Medarrangör för Creathon är Linköping Science Park. Där säger Anna Broeders, som arbetar med talangförsörjningsfrågor, att eventet också är ett bra sätt att visa upp sig för framtida arbetsgivare. Bland ECIU:s partnerföretag, som formulerat de olika utmaningarna, finns till exempel Tekniska verken och Toyota Material Handling.

- För företagen är det viktigt att visa upp sig som attraktiva arbetsgivare. Och för studenterna är det en bra möjlighet att knyta kontakter för det framtida yrkeslivet, säger Anna Broeders.

Anmälningstiden går ut 3 november. Totalt finns 100 platser, vilket inkluderar yrkesverksamma från de olika partnerföretagen.

ECIU är ett nätverk av tolv forskningsintensiva universitet som arbetar med förnyelse av högre utbildning och entreprenörskap i samverkan med det omgivande samhället. Målet att skapa en europeisk plattform för tvärvetenskapliga och innovativa lösningar på aktuella samhällsutmaningar.

  • Läs mer om eventet och anmäl dig här.

Fotnot: ECIU Creathon är framflyttat till ett senare datum. Arrangörerna återkommer med mer information.

Läs mer

Senaste nytt från LiU