LiU fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer

I takt med coronavirusets fortsatta spridning redovisas nu i media hur myndigheter och arbetsgivare agerar på olika sätt när det gäller till exempel de anställdas resor och närvaro på jobbet. LiU kommer dock inte att gå ut med egna rekommendationer utan fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens.

Rektor Helen Dannetun, Linköpings universitet. Bilden får användas fritt, med angivande av fotografens namn. Foto Thor BalkhedRegeringen konstaterade under tisdagen att Sverige har gått in i en ny fas när det gäller coronavirusets spridning och att nya insatser kan bli nödvändiga. Socialminister Lena Hallengren uppmanade allmänheten att lyssna på Folkhälsomyndighetens råd om att till exempel stanna hemma om man känner sig sjuk.
Linköpings universitet har tagit beslutet att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet ger med anledning av coronaviruset och det är en linje som rektor Helen Dannetun inte tänker vika från.

- Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilar på vetenskaplig grund och därför är det en självklarhet att vi följer dem. Det gäller nu och det gäller om rekommendationerna ändras, eller regeringen beslutar om insatser som påverkar oss.
- Vår uppgift är att se till att vår verksamhet fungerar; att våra 32 000 studenter får sin utbildning och att våra anställda kan göra sitt jobb. Vi har ingen anledning att hitta på egna regler för att hantera situationen, säger Helen Dannetun.

LiU samlar all information om coronavirusets konsekvenser för verksamheten på sitt intranät men publicerar relevant information även på den externa webben.
En arbetsgrupp har sedan flera veckor följt utvecklingen och från och med igår tisdag träffas krisledningen varje morgon för att stämma av läget. Situationen bevakas kontinuerligt och beslut om insatser kommuniceras ut i LiU:s kanaler snarast.

Coronavirus - så agerar LiU