LiU klättrar vidare bland främsta universiteten

Linköpings universitet tar ytterligare några kliv uppåt i den globala rankningen QS World University Rankings och hamnar nu på plats 320 bland världens främsta universitet.

En grön och en blå flagga med Magnus Johansson

Den brittiska QS World University Rankings räknas som en av de tre största och mest betydande globala rankningarna av lärosäten. Konkurrensen om placeringarna hårdnar för varje år då nya starka universitet tillkommer. Sett till hur många lärosäten som granskats är den nya placeringen LiU:s bästa någonsin. I den förra QS-rankningen för 2022 hade LiU plats 329 och året innan plats 362.

Granskningen gäller både forskning och utbildning. Linköpings universitet fortsätter att vara starkt när det gäller citeringar, det vill säga i vilken utsträckning forskning vid LiU är intressant för forskare världen över. En annan av LiU:s styrkor är den nya indikatorn för internationella nätverk inom forskningen. Största förbättringen syns när det gäller antal internationella studenter.

Högst upp på QS-listan återfinns Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Oxford och Stanford University. Totalt finns ungefär 20 000 lärosäten världen över, vilket innebär att LiU tillhör de två procent av universiteten som ligger i topp. Det är bara de främsta universiteten som bedöms i QS-rankningen.

Läs mer på QS World University Rankings

Senaste nytt om LiU i rankningar

Senaste nytt från LiU