Rekordmånga sprang LiU-loppet

Höstens upplaga av LiU-loppet samlade rekordmånga deltagare. 321 personer sprang fem eller tio kilometer.

LiU-loppetRekordmånga startande på det trettonde LiU-loppet.
Foto: Agnes Westerberg
Löpartävlingen har blivit något av en tradition efter sju år och sammanlagt tretton höst- och vårtävlingar. Loppet arrangeras av fyra studentidrottsföreningar. Banan startar i Universitetsparken och går uppför Vallabacken, vidare i en slinga i Vallaskogen, och sedan tillbaks.

Först i mål på herrarnas fem kilometer var Gabriel Sandör, student på fysioterapeutprogrammet. I damklassen på samma distans segrade Emma Helmersson, som studerar till civilingenjör i teknisk biologi.

På den dubbla distansen – 10 kilometer – vann Fredrik Johansson, Campushallen, bland herrarna medan Emelie Larsson, LiThe Syra, var snabbast av damerna.