25 juli 2019

Med LiU-sprinten – elitens tredje etapp i O-ringen – flyttade tävlingen tillfälligt in i Norrköping där orienterarna sprang igenom Industrilandskapet och Campus Norrköping med mål i Folkparken. Snabbast i herrklassen var tidigare LiU-studenten Emil Svensk.

O-ringen på Campus Norrköping O-ringen på Campus Norrköping PETER HOLGERSSON

 190724 Vinnaren Emil Svensk, Stora Tuna OK, på dagens etapp i H21E under orienteringstävlingen O-ringen etapp 3 den 24 juli 2019 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102Tidigare LiU-studenten Emil Svensk vann herrklassen.  Foto PETER HOLGERSSONI strålande solsken hade många hade sökt sig ut i onsdagskvällen för att se elitorienterarna i en rafflande sprinttävling inne i Norrköping. Banan snirklade sig igenom Industrilandskapet, i en bana som ställde stora krav på god kartläsningsförmåga i hög fart.

För segraren i herrklassen, Emil Svensk (bilden), var detta en återkomst till kända kvarter. Under några år studerade han på Campus Norrköping och var del av LiU Elitidrott, en satsning på att ge orienterare och löpare möjlighet att förena en elitsatsning med studier.

Emil Svensk, som numera tävlar för Stora Tuna, vann med femton sekunder före Ruslan Glebov från OK Ravinen. I sammandraget är Glebov nära två minuter före Emil Svensk inför de avslutande två etapperna.

 190724 Vinnaren Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, stämplar vid sista kontrollen i D21E under orienteringstävlingen O-ringen etapp 3 den 24 juli 2019 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102Tove Alexandersson, överlägsen segrare i damklassen. Foto PETER HOLGERSSONBland damerna stod än en gång världsettan Tove Alexandersson (bilden) i en klass för sig. Hon vann med nästan halvminuten på den 3,5 kilometer långa sprintbanan. Inför de avslutande etapperna leder Tove Alexandersson med drygt fjorton minuter före närmaste konkurrent.

I H20 Elit vann hemmalöparen August Mollén med sju sekunder till godo på tvåan. August Mollén tävlar för OK Denseln och ingår i LiU Elitidrott. I sammandraget ligger han trea efter tre etapper.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.

Taggar