16 juli 2020

Intresset för LiU:s sommarkurser ökar betydligt. Antalet registrerade studenter i år är fem gånger högre än 2019. Mest populär är nätkursen Grunderna i AI, till vilken hela 1314 personer har antagits.

Grunderna i AI  är LiU:s  mest populära sommarkurs.

Linköpings universitets sommarkurser bli allt populärare. I år erbjuder LiU elva sommarkurser, jämfört med sex stycken 2019. Nya för i år är Innovation och entreprenörskap, Ledarskap och organisation, Projektledning och Grunderna i AI, en kurs som ges både på svenska och engelska.
Den kurs som är mest populär är Grunderna i AI, med 1201 förstahandssökande. Sedan följer Ledarskap och organisation, Arbetsrätt grundkurs och Projektledning.
Totalt är det fem gånger fler studenter som registrerat sig 2020 jämfört med 2019.
Även om man räknar bort kursen Grunderna i AI så är ökningen registrerade studenter på 2020-års sommarkurser betydlig, hela 78 procent högre än 2019.

Läs mer om kursen Grunderna i AI

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.