"Mannen med den gula rocken" blev lyssnarnas favorit

Under en månad har tävlingen för deltagare i kursen Podcast - ljudgestaltning, dramaturgi och produktionsvillkor varit öppen för omröstning. Den följetongsdrivna podcasten ”Mannen med den gula rocken” blev till slut favorit.

Mattias Edborg

Tävlingen är ett samarbete med Bauer Medias podcastplattform Radio Play och väckte stort intresse. Efter omröstningen står det klart att det nu kommer att skapas unika historier med hjälp av lyssnarna i Mattias Edborgs nytänkande podcastkoncept. I podden bidrar flera olika personer med att skriva fortsättningen på en historia. När en historia inleds finns ännu inget färdigt slut.

En klassisk fråga: hur känns det att vinna tävlingen?

– På ett sätt känns det skönt att det är över; man har gått lite som på nålar under en period. Det känns jättekul att vinna – och jätteroligt att få arbeta vidare med podden och ta den till nästa steg, säger Mattias Edborg.

Mannen med den gula rocken - podcastPodden kommer att släppas på Radio play.

Kittlar fantasin

Annelie Norberg, som är kursansvarig för den fristående kursen, tycker att resultatet av omröstningen är spännande.

– Det är fantastiskt roligt med en fiction-podd som vinnare. Mattias har lyckats väldigt bra med att kittla fantasin och få oss nyfikna – och ivriga efter fler avsnitt. Samtidigt finns många lyssnare med egna skrivardrömmar som säkert hoppas få vara med och skriva också. Grattis till ett kul och inkluderande koncept, Mattias!

Kursen går igen i höst

Kursen Podcast - ljudgestaltning, dramaturgi och produktionsvillkor kommer att ges igen till hösten. Den finns både på grundnivå och avancerad nivå och är öppen för sen anmälan via antagning.se.

– Styrkan med den här podcastkursen är att kreatörer och blivande producenter får unika möjligheter att utveckla och få sina poddidéer att flyga, på ett verklighetstroget sätt, säger Annelie Norberg.

 

Mannen med den gula rocken

Hör Mattias Edborg berätta om sin podcast.

Kontakt

Senaste nytt från LiU