Nu går starten för 2019 års Formula Student

Nu åker studentföreningen LiU Formula Student iväg med racerbilen ER-19, som de har byggt på sedan september förra året, för att tävla i Formula Student, såväl i Nederländerna som på anrika Silverstone.

 

 

Laget åker till två tävlingar: Formula Student Netherlands som äger rum 7-11 juli och Formula Student Silverstone i Storbritannien som är 19-21 juli.

Simon Johansson, är ordförande i LiU Formula Student och nyligen examinerad civilingenjör i maskinteknik. Han är en av alla studenter som har deltagit i projektet att bygga bilen.

– Det är cirka 40 ingenjörsstudenter har varit med och designat och byggt bilen. Ett 20-tal studenter sköter HR-frågor, ekonomi och logistik, berättar han.

Det har kostat cirka en halv miljon kronor att bygga bilen, och föreningen har dessutom fått andra kostnader, som släp och vissa material, i sponsring från olika företag.
– Annars hade det kostat flera hundra tusen till.

Förra året kom LiU Formula Student på en hedrande 18:e plats trots hård konkurrens. Simon Johansson tror att chanserna för en bra placering är god det här året också.
– Jag tror att det är en av de starkare bilarna vi har byggt här på universitetet, säger han.

LiU Formula Student

Följ dem på Facebook eller Instagram

Läs mer 

Senaste nytt från LiU