Nu går starten för 2019 års Formula Student

Nu åker studentföreningen LiU Formula Student iväg med racerbilen ER-19, som de har byggt på sedan september förra året, för att tävla i Formula Student, såväl i Nederländerna som på anrika Silverstone.

Laget åker till två tävlingar: Formula Student Netherlands som äger rum 7-11 juli och Formula Student Silverstone i Storbritannien som är 19-21 juli.

Simon Johansson, är ordförande i LiU Formula Student och nyligen examinerad civilingenjör i maskinteknik. Han är en av alla studenter som har deltagit i projektet att bygga bilen.

– Det är cirka 40 ingenjörsstudenter har varit med och designat och byggt bilen. Ett 20-tal studenter sköter HR-frågor, ekonomi och logistik, berättar han.

Det har kostat cirka en halv miljon kronor att bygga bilen, och föreningen har dessutom fått andra kostnader, som släp och vissa material, i sponsring från olika företag.
– Annars hade det kostat flera hundra tusen till.

Förra året kom LiU Formula Student på en hedrande 18:e plats trots hård konkurrens. Simon Johansson tror att chanserna för en bra placering är god det här året också.
– Jag tror att det är en av de starkare bilarna vi har byggt här på universitetet, säger han.

LiU Formula Student

Följ dem på Facebook eller Instagram