– Att måla märkesbacken har varit ett bra sätt att socialisera, ett startskott för alla föreningsaktiva vid LiU. Det fyller samma funktion nu, men det är begränsat till att socialisera med de egna föreningskollegorna, säger Max Iivanainen Björklund, vice kårordförande för Stuff.
Inget mingel
Kårservice gick ut med tydlig information om hur målningen ska gå till vid avspärrningarna.
På grund av smittrisken med covid-19 måste studenterna dela upp målningen av de stora märkesbackarna, över två dagar. Aktiviteten brukar normalt locka åskådare och även studenter som inte målar.
I år var instruktionen att endast de som målar ska uppehålla sig i märkesbackarna. Studenterna uppmanades också att hålla avstånd samt undvika mingel med andra som målar.
Samma information gick ut inför målningen av backarna på Campus Valla, Campus US och Campus Norrköping.
Märkesbacken på Campus US före målning hösten 2021. Foto Ulrik Svedin
Följde rekommendationer
Annie Lindgren, är driftchef för Trappan och arbetar tillsammans med Max Iivanainen Björklund med samordningen av märkesmålningen i Norrköping, under torsdag—fredag, vecka 32.– I år uppmanar vi studenterna att vara så få som möjligt inom markeringen och till stor del har de följt rekommendationerna, säger hon.
På Campus US fick studenterna mycket att göra. Hela märkesbacken arrangerades om för en bättre struktur och för att få plats med fler märken. Därför för fick man skissa om alla märken och börja från början.
– Det passade bra att göra det nu. Efter renoveringen av kårhuset Örat var märkena ändå väldigt slitna. Men det blev mer jobb än vad många tänkte sig, säger Linus Ohlsson, kårordförande för Consensus.