Ny vicerektor på LiU

Universitetsledningen utökas med en vicerektor från den 15 augusti. Det är Per-Olof Brehmer som får ansvar för forskningsområdet.

Per-Olof Brehmer, prefekt IEI Teiksma Buseva

- Per-Olof Brehmer är en meriterad chef med lång erfarenhet och bred förståelse för de möjligheter och utmaningar som vi står inför inom forskningsområdet, säger rektor Helen Dannetun.
Per-Olof Brehmer anställdes som doktorand vid Linköpings universitet 1995 och är sedan 2006 prefekt vid institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Hans forskning har framför allt fokuserat på ledning av kunskapsintensiva multinationella organisationer.
- Det värmer naturligtvis att bli tillfrågad av rektor och känna att hon anser att jag kan bidra till att göra LiU ännu bättre inom forskningsområdet. Det ska bli spännande och roligt att ta sig an den nya rollen, säger P-O Brehmer.

Bland de stora utmaningarna på forskningssidan finns att skapa förutsättningar för finansiering och utveckling av infrastrukturen. Stora delar av forskningen blir alltmer beroende av till exempel dyr utrustning, investeringar som alltmer måste göras utan hjälp av externa finansiärer. En annan utmaning är att kvalitetssäkra forskningen och säkerställa att vetenskapliga resultat och data är öppna och tillgängliga för både andra forskare och allmänheten.
- Vi är ett stort och brett universitet som ska leverera kontinuerligt hög kvalitet inom vår forskning. Allmänheten har ett fortsatt högt förtroende för oss men kvalitetssäkringen blir allt viktigare, konstaterar P-O Brehmer.