Nya studenter vid Medicinska fakulteten

Den Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet välkomnade på måndagen omkring 400 nya studenter. Där minglade blivande arbets- och fysioterapeuter med framtidens läkare och sjuksköterskor.

Det var fullt med folk i Växthuset på Campus US under måndagen när de nya studenterna vid de fyra programmen; arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och sjuksköterska skulle välkomnas. En av de som nu påbörjar sina studier vid Linköpings universitet är Anita Pezo från Stockholm, som ska läsa till arbetsterapeut.

Det verkar vara en spännande utbildning, och jag tycker om att arbeta med människor. Att välja ett yrke där jag sitter ensam på ett kontor passar inte mig, berättade hon. 

Anita Pezo och Ellen Fredriksson ska läsa till arbetsterapeuterFör Anita Pezo är det här det första besöket i Linköping, och hon har valt att pendla mellan Stockholm och Norrköping, som blir hennes huvudsakliga studieort,  under sin utbildning. 

- Det blir dyrt att pendla, och hur mycket jag kommer att pendla beror på schemaläggningen. Det blir tufft, men jag tror att jag kommer att klara det. 

En av hennes nya studiekamrater är Ellen Fredriksson från Norrköping. Efter att ha arbetat som personlig tränare under några år känner hon att hon vill bredda sin kompetens. 

Jag ser fram emot att lära mig mer om det psykologiska. Det finns mycket stress och press i samhället idag, vilket gör att många människor inte klarar av vardagen, och då är det viktigt att ha tillgång till en arbetsterapeut. 

Studentorkestern LiTHe blås stod för underhållningen, och prodekan Margareta Bachrach- Lindström och Region Östergötlands representant Anders Härnbro höll varsitt välkomsttal innan de var dags för studenterna att samlas i respektive salar. 

- Att investera i sin utbildning är att investera värdefulla år i sin egen utveckling och mognad, sade Margareta Bachrach- Lindström bland annat i sitt tal.
 

Senaste nytt från LiU