Presentationer och filmer från Barnafridskonferensen

Seminarierna på Barnafridskonferensen blev uppskattade. Här kan du ladda ner några av presentationerna. Några av föreläsarna gav oss också möjlighet att prata lite extra om deras respektive ämne.

Anna Norlén - även små barn utsätts för svåra händelser

Det råder stor okunskap om att även små barn kan råka ut för svåra händelser. Det sker oftast i den miljö där de borde vara som tryggast. Du som jobbar med barn behöver vara medveten om detta. I en intervju med Anna Norlén som är leg psykolog och psykoterapeut får du veta mer.

Carin Götblad - allt fler unga begår grova våldsbrott

Det sker en kraftig ökning av antalet anmälda våldsbrott med gärningspersoner som är under 15 år. Dessa brott utreds inte av Polisen och ärendet hamnar istället hos Socialtjänsten som en orosanmälan. Vi behöver göra mer för att förebygga det allt grövre våldet hos unga.

Föreläsarnas presentationer
Visa/dölj innehåll

Barnafridskonferensen 2020 fotomontage 2. Hann du inte med att anteckna allt på seminarierna?

Här är är en länk till Barnafrids egen rapportering från flera av föredragen och intervjuer med några av föreläsarna:

Barnafridskonferensen
i korta drag

Och här nedan hittar du en lista med nedladdningsbara pdf:er till flera av presentationerna.

Relaterat innehåll