Dags för riksfinal i Teknikåttan

Onsdagen den 23 maj avgörs årets upplaga av Teknikåttan vid Linköpings universitet. Tolv lag ställs mot varandra i den rikstäckande tävlingen i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta.

Vinnare i regionfinal i Teknikåttan.Berzeliusskolan i Linköping tog sig till riksfinalen genom att vinna sin regiontävling.Totalt har 24 000 åttondeklassare tävlat i Teknikåttan i år.  Via kval och regiontävlingar har de tolv kvarvarande lagen kvalificerat sig till rikstävlingen, som avgörs med semifinaler och final på Campus Norrköping. Konferencier vid finalen är Karin Adelsköld och flera externa aktörer kommer att medverka. Vinnande klass får med sig en prischeck på 12 000 kronor.

Tävlingen består av både teoretiska och praktiska uppgifter inom teknik, biologi, fysik, kemi och matematik. Inför tävlingen har klasserna också gjort en klassuppgift som bedöms under tävlingsdagen.

Teknikåttan startade vid Linköpings universitet 1993 och firar i år 25 år. Tävlingen är idag ett samarbete mellan elva universitet och högskolor i landet.

Tid: Onsdagen den 23 maj, semifinalerna pågår 9.30-11.30, finalen börjar 13.00 med prisutdelning ca kl 15.00.

Plats: Campus Norrköping, Linköpings universitet. Semifinaler i Kåkenhus, sal K1 och K4, och i Täppan, sal TP1. Final i Flygeln

Kontaktpersoner:
Åsa Kärrman, regional projektledare, asa.karrman@liu.se, 013-285760
Peter Andersson, Teknikåttans vetenskapliga grupp, peter.a.andersson@liu.se, 013-284715.

Deltagande lag:
Sjöängsskolan 8C, Askersund
Mörbyskolan 8D, Danderyd
Djuråsskolan 8D, Gagnef
Säftoftaskolan 8C, Höör
Österslättsskolan 8i1, Karlshamn
Mariebergsskolan 8B, Karlstad
Berzeliusskolan 8S, Linköping
Kvarnbyskolan 8A, Mölndal
Edsbergsskolan 8M, Sollentuna
Paradisskolan 8A, Trollhättan
Minervaskolan 8D, Umeå
Fryxellska skolan 8B, Västerås

Senaste nytt från LiU