Sabrina Thelander leder uppdragsutbildningsenheten

Efter drygt tio år vid CKS går nu Sabrina Thelander vidare till nya uppdrag inom Linköpings universitet.

Porträtt av Sabrina Thelander

Hon blir chef för den nya Uppdragsutbildningsenheten (UPP) som startade vid LiU vid årsskiftet.

– Jag ser det som ett viktigt samhällsuppdrag som också bidrar till individers utveckling, säger Sabrina Thelander.

Hon möter intresset för uppdragsutbildning både inifrån universitet men också från uppdragsgivare. Efterfrågan är stor.

– Många uppdragsgivare vill ha en dialog med oss: vilka är kompetensbehoven idag? Och i framtiden, säger Sabrina Thelander.

Under åren på CKS har hon jobbat mycket med CKS lärande, i olika nätverk, med seminarier och med utbildningen ”Ledarskap i kommuner”.  De sista åren var hon biträdande föreståndare.

Vad tar du med dig från åren på CKS?

– Det har varit en spännande tid med viktiga frågor som rör kommmunerna men som också är centrala för samhället och demokratin. Och så tänker jag på alla människor som jag mött ute i kommunerna, både de som jag bara träffat ytligt, men även de som blivit vänner i yrkeslivet.

Relaterat innehåll
Visa/dölj innehåll