Sjung in våren

På Valborgsmässoafton avtågar LiThe Blås traditionsenligt från S:t Lars kyrka upp mot Borggården, där Linköpings studentsångare sjunger in våren. Landshövding Elisabeth Nilsson välkomnar våren en sista gång innan hon slutar sitt uppdrag i augusti.

Linköpings studentsångare sjunger in våren

Linköpings studentsångare är en stor del av Valborgstraditionen i Linköping och har sedan 1974 haft mösspåtagning och sjungit in våren på Borggården vid Linköpings slott. I år är ett speciellt år eftersom Elisabeth Nilsson gör sitt sista år som landshövding i Östergötland.

Välkommen att sjunga in våren på valborgsmässoafton tillsammans med Linköpings Studentsångare!

14:00 avtågar LiThe Blås med musik från S:t Lars kyrka.
Paraden stannar till på Gyllentorget, Trädgårdstorget och Stora torget innan orkestern spelar sig vidare upp till Borggården för konsert ca kl. 14.40-14.55. Varmt välkomna att vandra med dem!

15:00 hälsar vi våren välkommen på Borggården, Linköpings slott! Här bjuds på traditionella vårsånger, mösspåtagning och vårtal.
Årets talare är Jacob Larsson kårordförande för Consensus på Linköpings Universitet, och avgående landshövding Elisabet Nilsson.
Dirigent för Linköpings Studentsångare är Christina Hörnell

.

Nytt för Valborg i år är att vi direktsänder mösspåtagningen på Borggården! Se och hör alla talare och vårsånger live - direkt i din telefon, iPad eller dator.

Gratis inträde. Ytterligare rabatt om en har studentmössa!