LiU-alumner på lista över supertalanger

LiU-alumnerna Kin-Bond Wu och Erik Gutwasser hamnar högt när Veckans Affärer presenterar sin årliga lista över 101 supertalanger.

Kin-Bond Wu (född 1984) är trea på listan över karriärister som klättrar. Efter två år som inköpschef på ABB i Shanghai har han nu en chefsposition på Assa Abloys Asienkontor, även det i Shanghai. I motiveringen står att han ”har hunnit med mer än de flesta gör under en livstid med en karriär också inom fotboll”. I mitten av 2000-talet läste han till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet, med examen 2008.

Erik Gutwasser, alumn från Industrielle konomi, på Veckans Affärers supertalanglista 2019Erik Gutwasser (född 1982) är på elfte plats bland finansfolket. Han har tagit plats i ledningsgruppen på Mastercard och är i rollen som chef för Norden och Baltikum den yngste i företagets historia. Han rekryterades från Booz & Company,. där han jobbade som strategikonsult. Även Erik Gutwasser har läst Industriell ekonomi på Linköpings universitet, med examen 2010.

Det är tolfte året i rad som Veckans Affärer listar talanger inom fyra kategorier: samhällsbyggarna, karriäristerna, entreprenörerna och finansfolket. Kolla in hela listan.

Senaste nytt från LiU