Nyöppning för VilleValla pub

Bord, stolar, soffor, sällskapsspel och öltappar står redo. Nu är det dags för VilleValla pub att slå upp sina dörrar i ny tappning.​

- Det är lite nervöst, men det känns bra. Vi har haft provöppet två gånger, och då gick allt enligt plan, säger Cecilia Persson, ordförande i föreningen VilleValla pub.

De nya lokalerna i kvarteret Irrblosset i Linköping rymmer 250 personer, och till våren kommer man kunna utöka med ytterligare platser när uteserveringen öppnar.

Nytt är bland annat den fasta á la cartemenyn, som erbjuder rätter den gamla puben inte hade förutsättningar för.

- Nu blir det mer restaurangmässig mat. I köket har vi en industriell restaurangugn, istället för en halvtrasig ugn som vi hade tidigare.

Studiesugna studenter, boende i området, kan också nyttja lokalen som studieplats dagtid innan puben öppnar, och man har varit noga med att få till samma ”hemma”känsla som den gamla puben förmedlade.

- Vi är en studentpub, och här finns inget dansgolv eller hög musik. Vi har soffor, öl och sällskapsspel. Det är det som separerar oss från alla andra ställen, säger Johan Heder.

- Hit ska man komma och lära känna nya personer. Vi är kända för att vara ölnördar, men det behöver man inte vara. Är man däremot intresserad av att lära sig mer om ölsorter finns det folk som kan hjälpa till med det, säger Cecilia Persson.

Framöver kommer man att förnya ytterligare. Om en månad räknar man med att leveransen av ölglas med Ville Valla-tryck ska ha kommit, och om ett år så är planen att även ett enklare fik ska finnas i anslutning till puben.

- Det hade inte blivit så här bra utan Studentbostäder som vi hyr lokalen av. De har varit mycket delaktiga, säger Johan Heder.

VilleValla pub öppnar upp i sina nya lokaler lördag 4 november.