We can be Heroes

I två omgångar har det blivit publiksuccé. Nu blir det ännu en uppföljare signerad Linköpings Akademiska Orkester på temat musik ur film- och spelvärlden. Den 3 mars blir det konsert med hjältar och hjältinnor som räddar oss från ondskan.

Foto BrendanHunterWE CAN BE HEROES lyfter fram hjältar och hjältinnor från vita duken i en heroisk produktion i samarbete med Underscore Productions och med Linköpings akademiska orkester (LAO) och Linköpings symfoniorkester på scen. Och bakom dem 80 korister från LiU:s studentkörer.
– Sammantaget kommer det att bli precis så massivt som man kan förvänta sig av en konsert med hjältetema, säger Merete Ellegaard, konstnärlig ledare för Linköpings akademiska orkester, tillika biträdande director musices vid Linköpings universitet och kvällens dirigent vid konserten i Konsert & Kongress i Linköping söndag den 3 mars 18.00.

Batmans följeslagare Robin från en film 1960. Spelad av Burt Ward.Batmans följeslagare Robin, spelad av Burt Ward 1960Konsertpubliken känner förmodligen väl till fantasyvärlden. På programmet står musiken som följer Batman, Avengers och Wonder Woman, The Hunger Games och Terminator 2 för att ta några exempel. Och förstås, som avslutning på konserten framförs Hans Zimmermans ikoniska musik från Gladiator.

– Jag tror faktiskt det är första gången någonsin som LAO arrangerar en konsert tillsammans med Linköpings symfoniorkester. Jag hoppas att det inte blir den sista. Det uppstår en fantastisk klang när det blir en så stor orkester, med två sammanslagna orkestrar, säger Merete Ellegaard.

WE CAN BE HEROES är den tredje produktionen Musik vid LiU gör i samarbete med Underscore Productions. De två tidigare konserterna, Score och Far and away, blev rena publiksuccéerna.

Affisch för konserten med en fantasyhjälte.Konserten den 3:e mars blir en slags fortsättning.
Den hade urpremiär i höstas på Berwaldhallen, med Sveriges Radios Symfoniorkester och Sabina Zweiacker, sopran från Malmö som solist. Då blev det fyra utsålda föreställningar.

Det är också Sabine Zweiacker som står på scenen som solist i Linköpingsversionen av konserten. Sabine Zweiacker har blivit rena Youtube-fenomenet med sången The Dragonborn Comes; över 15 miljoner visningar.

Publiken kommer att guidas genom konserten av programledaren, filmkritikern och skribenten Orvar Säfström.

Lyssna till Sabina Zweiacker i en Youtube-version av The Dragonborn Comes.
Linköpings Akademiska Orkester
Linköpings symfoniorkester

Foto: Istock (Wonder Woman), Wikipedia (Batmans följeslagare Robin spelad av Burt Ward 1960) samt Universal Sony Pictures Home Entertainment Sweden (konsertaffisch).