Carl Malmsten Furniture Studies (CMFS)

Avdelningen Carl Malmsten Furniture Studies erbjuder utbildning i möbeldesign, möbelsnickeri, möbeltapetsering och möbelkonservering.

Hos oss utvecklas du hantverksmässigt, konstnärligt och intellektuellt. Med traditionen som utgångspunkt arbetar vi med möbler för framtiden. De fyra utbildningarna, alla med möbler som gemensam nämnare, ger unika möjligheter till samarbete och kunskapsutbyte. I våra skräddarsydda lokaler och välutrustade verkstäder har du din egen arbetsplats. 

Vi arbetar i små grupper och varje students individuella process och inriktning sker i direkt dialog med våra lärare och handledare. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där studenter väljer ett projekt som de praktiskt och vetenskapligt bearbetar, dokumenterar och presenterar. 

Välkommen till oss!

 

Utbildningar

Examensarbeten

Kontakt

Vi som jobbar på avdelningen Carl Malmsten Furniture Studies

Besök Linköpings universitet och Campus Lidingö

Byggmästare John Mattsons bibliotek

Byggmästare John Mattsons bibliotek är en del av Linköpings universitetsbibliotek och har fått sitt namn efter en donation från Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse.

Biblioteket ligger på Malmstens på Lidingö och innehåller framför allt böcker om möbler, trä och design. I biblioteket finns även tidskrifter som behandlar hantverk, design, konst och kulturvård.


>> Besök Byggmästare John Mattsons bibliotek

Nyheter

Om institutionen