Efter boken – ett symposium om svenska Artist Books

En av landets största samlingar med Artist Books finns på Stadsbiblioteket i Linköping. I samarbete med biblioteket bjuder forskargruppen LMI (Literature, Media History and Information Cultures) vid LiU in till ett endagssymposium om konstnärsböcker på Linköpings Stadsbibliotek den 21 april.

PROGRAM:

13.00 – Bokens rum
Föreläsning av Thomas Millroth (frilansande konsthistoriker, författare, kritiker).

14.00 –  Paus

14.15 – The Photographic Artists’ Book – om arbetet med Artists’ Books på Kungl. Konsthögskolan
Carl Johan Erikson (Lektor i fri konst med inriktning på digitala media och fotografi, KKH) och Björn Larsson (lektor i fri konst med inriktning på fotografi KKH) berättar om sina egna konstnärliga praktiker samt utbildningen i fotografiska konstnärsböcker.

14.30 – Katarina Lundgren, Henrik Andersson och Anna Henriksson (konstnärer och studenter på KKH) berättar om sina arbeten på utbildningen på Kungl. Konsthögskolan.

15.15 – Paus

15.30 – Med arbetsbordet som scen – där orden blir till, genom sina beståndsdelar
Talk av Lina Nordenström (konstnär och föreståndare för Grafikverkstan Godsmagasinet).

16.20 – Fragmentarium – A post-digital remediation of a personal archive
Talk av Jacek Smolicki (konstnär och doktorand i Media- och kommunkationsvetenskap / Living Archives vid Konst, Kultur och Kommunikation, Malmö Högskola).

16.40 – Skärm, skog, påse – om bokens infrastrukturer
Talk av Jesper Olsson (lektor och LiU-forskare i litteratur och medier, Linköpings universitet).

17.00 – Slut

Datum: 21 april
Tid: 13-17
Plats: Linköpings stadsbibliotek

About Sensorium

Sensorium is an interdisciplinary Nordic network for young researchers and artists working in the area where aesthetics, technology and materiality collide. These pages contain information about the members of the Sensorium network, the annual journal devoted to the research of the Sensorium network and a research blog written by the founders of the network from the research unit LMI.

• Bogen efter bogen - LiU Sensorium

May 2, 2016 - 09:19

[…] toget på min vej hjem fra Efter boken – ett symposium om svenska Artist Books på Linköpings Stadsbibliotek 21. april 2016 sad jeg med Marts er bedst af Lea Marie Løppenthin i […]