Undrar du vad som krävs för att komma in? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har.
Vill du kombinera passionen för dina favoritämnen och samtidigt inspirera ungdomar? Då passar du i rollen som ämneslärare.
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång biologi, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång engelska, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång historia, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång matematik, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång samhällskunskap, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång svenska, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång textilslöjd, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, ingång trä- och metallslöjd, 270 hp
HT 2020, Helfart, Linköping
Att vara ämneslärare innebär att du är expert inom dina områden samtidigt som du får dela din passion och inspirera ungdomar att utvecklas och lära sig mer. Du får en bra ledarskapsutbildning som ger dig många valmöjligheter i arbetslivet. Dina kunskaper som ämneslärare är eftertraktade och arbetsmarknaden är mycket god.
Designa din utbildning
På Ämneslärarprogrammet kan du i hög grad själv välja din kombination av ämnen. I samband med ansökan väljer du ett ingångsämne: biologi, engelska, historia, matematik, samhällskunskap, svenska, textilslöjd eller trä- och metallslöjd. Övriga ämnesval görs senare under utbildningen. Totalt läser du två eller tre ämnen.
De moderna språken tyska, franska och spanska erbjuds via ett samarbete med Linnéuniversitetet och kan läsas som distansstudier i Linköping eller på plats vid Campus Växjö.
Längden på utbildningen varierar mellan fyra och fyra och ett halvt år, beroende på vilka och hur många ämnen du väljer.
Utöver ämneskunskaper och kunskaper i hur undervisning och lärande sker inom ämnet, får du också andra viktiga färdigheter genom kurser i bland annat betygssättning och bedömning, ledarskap och specialpedagogik. I slutet av utbildningen fördjupar du dig teoretiskt och gör två examensarbeten i något av dina ämnen.
Vi vill att du ska trivas här. Under din första tid hos oss får du lära känna universitetet genom vår populära studentmottagning. För att du ska komma in i dina studier finns gott om hjälp som till exempel studiementorer och utbildning i akademiskt skrivande och studieteknik.
Praktik och internationellt utbyte
Under hela utbildningen varvas teori och praktik. Den verksamhetsförlagda utbildningen, förkortat VFU, innebär att du har regelbunden kontakt med skolans vardag. Här får du möjlighet att öva och förbereda dig för din framtida yrkesroll tillsammans med en handledare som är verksam och legitimerad lärare i dina ämnen. Totalt har du 20 veckors praktik under din studietid.
På Linköpings universitet finns det goda möjligheter att studera utomlands. Som ämneslärare har du en unik möjlighet att profilera din utbildning mot ett internationellt fokus och erhålla en ämneslärarexamen med global profil.