Fördjupad praktik, 15 hp

Advanced Placement, 15 credits

758G29

Huvudområde

Inget huvudområde

Utbildningsnivå

Grundnivå

Kurstyp

Fristående- och programkurs

Examinator

Gary Svensson

Kursansvarig

Gary Svensson

Studierektor eller motsvarande

Gary Svensson
VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
F7KKU Kandidatprogrammet i kulturvetenskap 6 (VT 2021) 202104-202123 Svenska Linköping, Valla V

Huvudområde

Inget huvudområde

Utbildningsnivå

Grundnivå

Fördjupningsnivå

G2F

Kursen ges för

  • Kandidatprogrammet i kulturvetenskap

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att den studerande är registrerad på Kulturvetenskapliga programmet, har slutfört 3 terminer på det kulturvetenskapliga basblocket samt klarat 90 högskolepoäng. Därutöver skall den studerande fullgjort Grundläggande praktik, 15 hp.

Lärandemål

Efter avslutad kurs ska den studerande kunna:

  • använda erfarenheter av och insikter i kvalificerat yrkesarbete inom kultursektorn
  • omsätta sina teoretiska kunskaper praktisk yrkesverksamhet inom kulturområdet,
  • använda förmåga till självreflektion och förståelse för den egna rollen i arbetsprocessen

Kursinnehåll

Den studerande skall under 10 veckor heltidsarbeta under gängse villkor och förhållanden på en arbetsplats inom kultursektorn, som den studerande själv anskaffat. Där ska den studerande utföra arbetsuppgifter enligt praktikplanen: ett projekt, ett utredningsuppdrag, en undersökning eller liknande, till nytta för den aktuella arbetsplatsen:

  • De aktuella arbetsuppgifterna måste ha en så hög komplexitetsgrad att den studerande kan få möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper.
  • Arbetsplatsen bör en verksamhet inom kultursektorn.
  • Praktiken kan förläggas till utlandet.

Den studerande skall under praktiken ha en handledare utsedd av arbetsplatsen. Handledaren har att i samråd med den studerande upprätta en praktikplan samt under arbetets gång tillhandahålla relevant handledning för praktikuppgifterna. I planen anges så tydligt som möjligt vilken typ av arbetsuppgifter som den studerande skall utföra och under vilken tidsperiod. Denna lämnas till programansvarig som utifrån planen bedömer om platsen uppfyller de kriterier som gäller för praktiken. Praktikplanen skall alltså utgöra ett beslutsunderlag för programansvarig, och skall därför visa att de arbetsuppgifter som ryms inom praktiken uppfyller ovanstående krav på mål och innehåll.
Planen ska vara ett arbetsinstrument som kan revideras och kompletteras under praktikens gång. Skulle mer omfattande förändringar i förhållande till den ursprungliga praktikplanen inträffa efter det att praktiken påbörjats så skall programansvarig kontaktas.

Undervisnings- och arbetsformer

Arbetsformerna består i att i huvudsak självständigt utföra de arbetsuppgifter som praktiken skall omfatta enligt praktikplanen.

Examination

Kursen examineras genom en rapport som vid praktikens slut lämnas till programansvarig för bedömning. Den skall innehålla en sammanfattande redogörelse för arbetsplatsen och arbetsuppgifterna. Dessutom skall praktikrapporten innehålla en fördjupad reflektion över praktikens roll och betydelse för den egna utbildningen, samt hur de kunskaper man tillägnat sig i programmet har kunnat omsättas under praktiken. Därutöver skall den innehålla en fördjupad reflektion över den egna rollen i arbetsprocessen. En rimlig omfattning på praktikrapporten är 6-10 sidor.
Handledaren på arbetsplatsen skall vid praktikperiodens slut skriva ett intyg om fullgjord praktik.
Godkänd praktikrapport tillsammans med intyg från handledare på arbetsplatsen om fullgjord praktik är förutsättning för godkänt betyg.

Om LiU:s koordinator för studenter med funktionsnedsättning har beviljat en student rätt till anpassad examination vid salstentamen har studenten rätt till det. Om koordinatorn istället har gett studenten en rekommendation om anpassad examination eller alternativ examinationsform, får examinator besluta om detta om examinator bedömer det möjligt utifrån kursens mål.

Studerande, vars examination underkänts två gånger på kursen eller del av kursen, har rätt att begära en annan examinator vid förnyat examinationstillfälle.

Den som godkänts i prov får ej delta i förnyat prov för högre betyg.

Betygsskala

Tregradig skala, U, G, VG

Övrig information

Planering och genomförande av kurs ska utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som ska ingå i varje kurs ska därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen.

Kursen bedrivs på ett sådant sätt att både mäns och kvinnors erfarenhet och kunskaper synliggörs och utvecklas.

Institution

Institutionen för kultur och samhälle
Kod Benämning Omfattning Betygsskala
EXAM Examination 15 hp U, G
Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.