Utforska nanomaterialens fascinerande värld! Masterprogrammet i Materials Science ger dig en heltäckande kunskap inom materialvetenskap och nanoteknik. Du kan välja att lägga hela sista året på ett stort exjobb. LiU erbjuder utmärkta forskningsmöjligheter, med tillgång till storskaliga anläggningar och samarbeten med välrenommerade forskargrupper.

Materials Science, masterprogram

HT 2024 / Helfart / Linköping

Inställd
Programmet täcker viktiga områden som syntes, karaktärisering och tillämpningar av nanomaterial. Du studerar också fysik och kemi för att få en fördjupad förståelse. Utbildningen innehåller en blandning av föreläsningar, experimentella laborationer, datorsimuleringar och projektarbete. Det sista året kan du välja att antingen läsa fler kurser under höstterminen och göra ditt examensarbete under vårterminen, eller ägna hela året åt ett större projekt.

Programmet genomförs i nära samarbete med framstående forskargrupper i materialvetenskap, med omfattande internationella och industriella kontakter. Det innebär utmärkta möjligheter att delta i spetsprojekt och få handledning av experter.

Efter examen kan du jobba som forsknings- och utvecklingschef, produktionstekniker eller materialingenjör. Naturligtvis kan du också påbörja en akademisk karriär genom att ansöka om doktorandstudier. Som doktorand blir du anställd av universitetet och får en fast lön.

Då programmet ges på engelska finns fullständig information på den engelska programsidan.

Utbildnings- och programplan

Mer information om programmet