Upplev studentlivet

Det finns mycket mer att göra som student än att delta i föreläsningar och plugga. Här kommer du träffa vänner för livet samtidigt som du kan ägna dig åt dina intressen, vara med i föreningar och ha ett aktivt studentliv.

Välkommen till ett rikt studentliv!

Vad säger studenterna?

Bo, res och lev

Mottagningen för nya studenter

Våga testa något nytt! Det är nu du är student, gör allt du har möjlighet att göra. Oavsett vad du har för intressen har du möjlighet att hitta likasinnade!
Amna, student på campus US

Engagera dig!

Häng med och ha koll

LiU-appen

LiU-appen

Oavsett om du vill hålla koll på dina tentor och studieresultat eller letar efter biblioteket eller  busshållplatsen är LiU-appen din räddare. LiU-appen gör helt enkelt ditt studentliv på campus lite enklare. Finns där appar finns att hämta för iOS och Android.


Om studentlivet på LiU

Tre personer bakom ett instrument

Deras projekt måste hålla för en rymdfärd

Swedish space corporation gav LiU-studenterna drömuppdraget: Utveckla en trycksäker apparat. Som innehåller ett experiment. Och som ska skjutas ut i rymden.

Två kvinnliga studenter vid arbetsbänk, demonterar lampa.

Studenterna granskar Ikeas produkter

Ta isär några Ikea-produkter och dokumentera möjligheten att laga, byta ut och återbruka delarna. Det är en del av ett forskningsprojekt där LiU-studenterna får samarbeta med den svenska möbeljätten.

Fyra personer vid ett bord tittar mot kameran

Här utvecklar de digitala lösningar för e-hälsa

LiU:s tvärvetenskapliga satsning på e-hälsa är här för att stanna. Här arbetar studenter från medicinska och tekniska fakulteten tillsammans för att utveckla digitala lösningar. En miljö där olika perspektiv, bakgrunder och tankar möts.