Upplev studentlivet

Välkommen in i gemenskapen på LiU!

Det finns mycket mer att göra som student än att delta i föreläsningar och plugga. Här kommer du träffa vänner för livet samtidigt som du kan ägna dig åt dina intressen, vara med i föreningar och ha ett aktivt studentliv.

Det bästa med LiU är sammanhållningen bland studenter och det breda utbudet av aktiviteter och föreningar du kan gå med i. Trots att du inte känner alla studenter blir det ändå som en liten familj när du väl är där.
Stina, student på Campus Valla

Välkommen till ett rikt studentliv!

Vad säger studenterna?

Hur kommer ditt nya liv som student bli? Lyssna på de som vet bäst - våra egna studenter.

Podden LiU-Livet

LiU-Livet är podden om livet på och efter Linköpings universitet. Möt studenter och alumner från olika utbildningar på LiU, som tillsammans berättar och delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser.

Pod

Lyssna på fler avsnitt

Bo, res och lev

Mottagningen för nya studenter

Våga testa något nytt! Det är nu du är student, gör allt du har möjlighet att göra. Oavsett vad du har för intressen har du möjlighet att hitta likasinnade!
Amna, student på campus US

Engagera dig!

Studentorkesterfestivalen - festivalyra vartannat år

Utlandsstudier

Häng med och ha koll

LiU-appen

LiU-appen

Oavsett om du vill hålla koll på dina tentor och studieresultat eller letar efter biblioteket eller  busshållplatsen är LiU-appen din räddare. LiU-appen gör helt enkelt ditt studentliv på campus lite enklare. Finns där appar finns att hämta för iOS och Android.


Nyheter om studentlivet på LiU

Faddrar Campus Norrköping.

Faddrarna lotsar nya studenter rätt

Varje termin fylls Linköpings universitet med nya studenter. För att starten ska bli så bra som möjligt finns faddrarna där. De hjälper nyblivna studenter att hitta rätt i sin nya vardag genom olika aktiviteter som förberetts månader i förväg.

Cricketspelare LiU Elitidrott

Hennes hjärta slår för cricket

Sai Shivani Devata är LiU-studenten som pluggar biomedicin och alltid har varit intresserad av sport. För något år sedan fastnade hon för cricket och nu har sporten hela hennes hjärta.

Blåsorkester i gula jackor på gata.

Nu fyller blåset 50 år: ”Ska visa oss från vår bästa sida”

En av LiU:s största kändisar fyller 50 år.  LiTHe Blås är orkestern där medlemmarna älskar att spela, dansa – och framför allt umgås. Jubileet firas med dubbla konserter och en stor bankett.