Upplev studentlivet


Välkommen in i gemenskapen på LiU!

Det finns mycket mer att göra som student än att delta i föreläsningar och plugga. Här kommer du träffa vänner för livet samtidigt som du kan ägna dig åt dina intressen, vara med i föreningar och ha ett aktivt studentliv.

Det bästa med LiU är sammanhållningen bland studenter och det breda utbudet av aktiviteter och föreningar du kan gå med i. Trots att du inte känner alla studenter blir det ändå som en liten familj när du väl är där.
Stina, student på Campus Valla

Välkommen till ett rikt studentliv!

Vad säger studenterna?

Bo, res och lev

Mottagningen för nya studenter

Våga testa något nytt! Det är nu du är student, gör allt du har möjlighet att göra. Oavsett vad du har för intressen har du möjlighet att hitta likasinnade!
Amna, student på campus US

Engagera dig!

Häng med och ha koll

LiU-appen

LiU-appen

Oavsett om du vill hålla koll på dina tentor och studieresultat eller letar efter biblioteket eller  busshållplatsen är LiU-appen din räddare. LiU-appen gör helt enkelt ditt studentliv på campus lite enklare. Finns där appar finns att hämta för iOS och Android.


Nyheter om studentlivet på LiU

Stdenter grupparbetar

Lärarstudenter har skapat AI-kurser för Kenya

På landsbygden i Kenya råder det brist på både el, internet och utbildningsmöjligheter. Då kan nya verktyg vara en väg framåt. Studenter på Ämneslärarprogrammet har under hösten utvecklat kurser för yrkesutbildningar i Kenya med hjälp av AI.

Faddrar Campus Norrköping.

Faddrarna lotsar nya studenter rätt

Varje termin fylls Linköpings universitet med nya studenter. För att starten ska bli så bra som möjligt finns faddrarna där. De hjälper nyblivna studenter att hitta rätt i sin nya vardag genom olika aktiviteter som förberetts månader i förväg.

Cricketspelare LiU Elitidrott

Hennes hjärta slår för cricket

Sai Shivani Devata är LiU-studenten som pluggar biomedicin och alltid har varit intresserad av sport. För något år sedan fastnade hon för cricket och nu har sporten hela hennes hjärta.