LiU:s kalender

Här hittar du aktiviteter och händelser på Linköpings universitet.

21 september 2021

Moa och Tage - tid, tankar och tecken

21 september 2021 kl. 08.00 - 15 december 2021 kl. 17.00 Campus Norrköpings bibliotek, Kåkenhus, Bredgatan 33

En utställning om två av vår tids mest folkkära författare - Moa Martinson och Tage Danielsson. Läs mer om deras liv, verk och gärning eller sätt dig ned och bläddra i någon av deras böcker. Utställningen är ett samarbete mellan Institutionen för kultur och samhälle, Universitetsbiblioteket och konstprojektet Lobby i samband med inrättandet av universitetets nya gästprofessurer i Moas och Tages namn. Kostnadsfritt och öppet under bibliotekets öppettider.

Kontakt

15 oktober 2021

Inspirerande seminarieserie "Säker digitalisering för lantbruket"

15 oktober 2021 kl. 10.00 - 12 november 2021 kl. 10.00 Zoom och Vreta Kluster

En kostnadsfri seminarieserie som riktar sig till dig som är del av hela lantbrukskedjan och som är intresserad av branschen. Lyssna och ställ frågor till föreläsare och experter inom området. Fem fredagar i följd kl 10-12, delta digitalt eller på Vreta Kluster. Begränsat antal platser. Anmäl dig redan idag!

Kontakt

23 oktober 2021

Hur kan ledande svensk teknologi rädda utrotningshotade arter i Afrika?

23 oktober 2021 kl. 11.00 - 24 oktober 2021 kl. 17.00 Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm

Möt professor Fredrik Gustafsson från LiU och fotograf Björn Persson som arbetar i projektet Smart Savannahs. De visar hur intelligent teknik kan användas för att skydda djur mot tjuvskyttar, ett stort och akut hot mot många arter. Hör Björn och Fredrik berätta, se dem demonstrera och ställ frågor. Med sig har de bilder och nya tekniska koncept som intelligenta kameror som känner igen människor och noshörningar, och en aktivitetssensor med Bluetooth som ska borras in i noshörningarnas horn.

Sångarglädje - gemensam blandkörskonsert

kl. 15.00 – 18.00 Ryttargårdskyrkan, Linköping

Äntligen är det dags för konsert igen! Denna gång är det inte vilken höstkonsert som helst, utan nu slår vi på stort med en gemensam konsert med syskonkörerna. Både Linköpings studentsångare och den akademisk damkören Linnea kommer alltså framföra ett gäng blandkörsarr som vi känner verkligen återspeglar vår gemensamma glädje för sången och att äntligen få sjunga tillsammans. Varmt välkommen för att äntligen få njuta av skönklingande blandkörsmusik på riktigt igen!

26 oktober 2021

Populärvetenskapliga veckan

26 oktober 2021 kl. 09.00 - 29 oktober 2021 kl. 11.30 Online, du hittar länkarna i programmet

Välkommen att lyssna på intressanta föreläsningar där experter inom de olika ämnena berättar om det finurligaste, intressantaste, viktigaste eller svåraste inom sin forskning. Lyssna på en, eller alla, ställ frågor till experterna och besök de digitala montrarna.

Kontakt

LiU Cancer seminarium: Marja Jäättelä

kl. 15.30 – 16.30 Anslut till seminariet här >>

Inbjuden talare är Marja Jäättelä, Köpenhamns universitet. Seminarietitel: Repurposing cationic amphiphilic antihistamines for cancer therapy. Läs mer om hennes forskning här: https://icmm.ku.dk/english/icmm-staff/marja_jaattela/. Värd för seminariet är Karin Öllinger. Seminariet äger rum digitalt via Zoom.

Kontakt

Strimman: Hantverk och slöjd för en föränderlig värld

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

Vad innebär materialens och verktygens tudelade funktion för hantverkets, formgivningens och slöjdens nya roll i akademi och samhälle? Vilken position bör hantverket ha i en föränderlig värld? Frida Berntsson, universitetslektor i formgivning och Erik Sigurdson, gästlektor i slöjd föreläser.

Kontakt

27 oktober 2021

Installationsföreläsning Harald Wiltsche: Lifeworld and Science

kl. 15.30 – 17.00 TEMCAS, Temahuset, Campus Valla, Linköping och Zoom.

En del av allmänheten misstror vetenskapen. Varför? I sin installationsföreläsning pratar Harald Wiltsche, professor i filosofi, om tesen att vetenskapskulturens tillstånd  delvis är självförvållat och beror på olösta spänningar mellan livsvärlden och vetenskapen. Föreläsningen hålls på engelska och är öppen för alla. Vill du närvara på plats? Anmäl dig till Monica Wise senast den 20 oktober.

Kontakt

28 oktober 2021

The International Roundtable on Computational Social Science: The role of social networks in the adoption of Malaria preventive measures in rural India

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till the International Roundtable on Computational Social Science med András Vörös, University of Manchester, Storbritanien. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

Kontakt

29 oktober 2021

Disputation i medicinsk vetenskap: Marta Vergara Valgañon

kl. 09.00 – 14.00 Belladonna, hus 511 (Växthuset) samt via Zoom

Marta Vergara Valgañon, vid Institutionen för hälsa, medicin och vård, disputerar med sin avhandling "Impact of different interventions on cardiovascular risk factors". Opponent är professor Anna Krook, Karolinska institutet, Stockholm. Länk till zoomsändning: https://liu-se.zoom.us/j/61686833441.

Kontakt

Vad händer på Universitetsbiblioteket?Visa/dölj innehåll