LiU:s kalender

Här hittar du aktiviteter och händelser på Linköpings universitet.

17 mars 2021

Uppdragsutbildning för universitetslärare omgång 3

17 mars 2021 kl. 09.00 - 19 april 2021 kl. 16.00 Online

Utbildning för dig som ska utbilda universitets- eller högskolestudenter i det nya examensmålet: Att visa kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Kursen är ett stöd för dig som behöver öka din kunskap inom området våld mot barn och hålls online. Kursen pågår totalt tre heldagar och omfattar 3 HP: 17 - 18/3, samt 19/4.

Kontakt

13 april 2021

CMHB webinar: Medical Humanities and Movement of knowledge

kl. 13.15 – 14.30 Online via Zoom

Välkommen till en diskussion om medicinsk humaniora och kunskapsutveckling inom medicin. Webinariet sker på engelska och utgår från den nyligen släppta antologin “Movement of Knowledge” edited by Kristofer Hansson, MAU, och Rachel Irwin, LU. CMHB-forskarna Jenny Gleisner, Hannah Grankvist och Maria Björkman är också med diskussionen. Seminariet är öppet för alla.

Kontakt

15 april 2021

Digital bokrelease för Tjänstedesign

kl. 12.00 – 13.00 På Zoom

LiU-forskarna Stefan Holmlid och Katarina Wetter-Edman samtalar om sin nya bok Tjänstedesign – principer och praktiker. Arrangör Studentlitteratur.

Kontakt

Studievägledning - digital drop in

kl. 12.00 – 14.00 Zoom

Funderar du på att börja studera? Att växla några ord med en studievägledare kan vara till hjälp inför valet av studier och yrke. Vi svarar på både små och stora frågor. 

16 april 2021

Disputation inom medicinsk vetenskap: Lisa Kastbom

kl. 09.00 – 15.00 Länk till Youtube

Lisa Kastbom, vid Institutionen för hälsa, medicin och vård, försvarar sin avhandling med titeln "A good death from the perspective of patients with severe illness and advance care planning (ACP) in patients near end-of-life". Opponent är docent Ulla Molander, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg. På grund av rådande situation livesänds disputationen via Yotube, se länk ovan.

Kontakt

17 april 2021

Strimman: Människor och maskiner - FRAMFLYTTAD TILL LÄSÅRET 21/22  

kl. 13.00 – 14.00 Forum, Kårhuset Kollektivet, Linköping

Föreläsning av Michael Godhe, universitetslektor i kultur och mediegestaltning, och Jesper Olsson, professor i litteraturvetenskap. Föreläsningen är öppen för alla och det är fri entré. Föreläsningarna i Strimmaserien spelas in och läggs ut på LiUs webb ca två veckor efter inspelningen. Den här föreläsningen är också en del av Humanistdygnet.

Kontakt

19 april 2021

Lunchklubben i Zoom: Fyra steg till en mer hållbar produktion genom återtillverkning

kl. 12.00 – 13.00 Digitalt i Zoom.

Föreläsare: Biträdande universitetslektor Jelena Kurilova. Lunchklubben är ett nätverk för representanter från akademi, näringsliv och samhälle. Alla är välkomna och föranmälan krävs. Välkommen! 

Kontakt

20 april 2021

Nätverksträff för Specialistnätverket

kl. 08.45 – 14.30 Online

Barnafrid bjuder in till en kunskapshöjande dag där förmiddagens program samordnas med nätverket för BUP & Första Linjen. Det blir föreläsningar och samtal kring behandling av posttraumatisk stress hos barn och unga. Målgrupp: Yrkesverksamma i BUP-verksamhet med uppdrag inom högspecialiserad traumavård. TEMA: Komplex PTSD och en behandlingsmodell för stepped care

Kontakt

Nätverksträff för dig som arbetar inom BUP & Första linjen

kl. 08.45 – 12.00 Online

Barnafrid bjuder in till en kunskapshöjande förmiddag med föreläsningar och samtal om behandling av posttraumatisk stress hos barn och unga.  TEMA: Komplex PTSD och en behandlingsmodell för stepped care.    

Kontakt

Barnfridsbrottet - ett straffrättsligt skydd för barn som har bevittnat brott mellan närstående

kl. 14.30 – 16.00 Online

Digital föreläsning med Linn Pantzar och Cecilia Eneman som på olika sätt har arbetat med utredningen om ett utökat straffrättsligt skydd för de barn som bevittnar våld och andra brottsliga handlingar som begås av och mot barnets närstående. Lagen föreslås träda i kraft 1/7, 2021.

Kontakt

Händelser som pågår under en längre tidVisa/dölj innehåll

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotoutställningen Utblickar - LiU i Kenya skildrar det 30-åriga samarbetet mellan universiteten men också hur LiU ger avtryck på andra sätt i Kenya.

Börjar 15 september 2020 kl. 10.00
Slutar 15 september 2021 kl. 18.00
Plats Medicinska biblioteket, Universitetssjukhuset, ingång 65, Campus US
Kontakt Anna Nilsen
013-28 69 11

Vad händer på Universitetsbiblioteket?Visa/dölj innehåll