Välkommen att söka jobb hos oss!

Kunniga och engagerade medarbetare är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Och vi behöver bli fler.

Vi söker hela tiden nya, engagerade medarbetare; såväl forskare, doktorander och lärare som teknisk och administrativ personal. Ett framgångsrikt universitet behöver motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga och bidrar till att utveckla universitetet.

Linköpings universitet är ett av de stora framgångsrika utbildnings- och forskningsuniversiteten i Sverige. I dag är vi 35 900 studenter och 4 300 medarbetare. Internationella rankningar visar att vi är bland de främsta universiteten i världen, och våra studenter är hett eftertraktade på arbetsmarknaden.

Vill du bli en del av Linköpings universitet och bidra till att vi fortsätter vår positiva utveckling präglad av lika villkor, jämställdhet och mångfald? Vi skulle önska att du tar ditt nästa kliv i karriären hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Pia Rundgren
HR-direktör

Vill du också jobba på Sveriges mest attraktiva myndighet? Visa/dölj innehåll

Förmåner för anställda vid LiU Visa/dölj innehåll

Nya professorn gick från NYU till LiU Visa/dölj innehåll

Jag har varit ganska äventyrsdriven i mitt liv. Och det här är ett nytt äventyr för mig. Det finns så mycket spännande arbeten över disciplin-gränserna vid Linköpings universitet. På NYU är tvärvetenskap relativt nytt. Men i Linköping har det funnits i decennier.
Christina Reuterskiöld, ny professor i logopedi på Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper

Möt några av alla oss 4 000 som arbetar här Visa/dölj innehåll

Det viktigaste ett universitet gör är att utbilda människor, och de lärare som stimulerar till lärande är värda all uppmuntran. Genom detta vill vi visa att lärarna är precis lika viktiga för ett universitet som forskarna.
Ingemar Ingemarsson, professor emeritus vid LiU, och personen bakom Ingemars Lärarpris

Nolltolerans mot kränkningar inom universitetet Visa/dölj innehåll

En trätrappa i en större byggnad som sammanbinder flera våningsplan.
Magnus Johansson

Lika Villkor

På LiU har vi nolltolerans mot kränkningar. Men kränkningar förekommer i hela samhället, universitetet är en del av samhället, och är därmed inte förskonade från det.

Vi arbetar aktivt sedan många år tillbaka för att alla medarbetare och studenter ska behandlas lika och för att motverka alla former av kränkningar. Vi kallar arbetet för Lika Villkor.

Läs mer om Lika Villkor

Möt fyra av våra 336 professorer  Visa/dölj innehåll

Anna Storm är professor i Tema teknik och social förändring

Post-industriella landskap och hur de förändras både fysiskt och i människors medvetande

Det kan handla om nedlagda fabriker som får ny användning, eller övergivna anläggningar som i sitt förfall kan förmedla såväl maktlöshet som en ruin-romantisk estetik. Det kan också handla om förorenade och farliga platser som visar på de ojämlika förutsättningar vi har att välja vår livsmiljö.

Lena Klasén är adjungerad professor i digital forensik

Analys av elektroniska data som bevis i rättsväsendet

Forensik är tillämpningen av vetenskapliga metoder för utredning av brott, och digital forensik handlar om att analysera elektroniska data i sin ursprungliga form där resultatet kan användas som bevis i rättsväsendet.

Neil Lagali är professor i experimentell oftalmologi

Med avancerad lasermikroskopi undersöker han patienter med ögonproblem för att upptäcka förändringar på cellnivå i hornhinnan

Ögonsjukdomar orsakar blindhet hos miljontals människor världen över. För god syn krävs att ljuset som kommer in i ögat passerar obehindrat genom hornhinnan, som är ögats yttre fönster. Bra optik och ett klart fönster är centralt för vår syn. 

 

Claes Lundström är adjungerad professor i medicinsk visualisering

Medicinska bilder är en central del av sjukvården

Diagnos och behandlingsval baseras ofta på bildundersökningar med röntgen eller mikroskopi. Dessa bilder är oerhört rika på information, vilket är en stor tillgång, men innebär också att det kan vara tidsödande och svårt att tolka dem. Medicinsk visualisering handlar om att stödja läkare och vårdpersonal i att använda stora datamängder som beslutsunderlag.

Följ oss i våra sociala medier och häng med på allt som händer här Visa/dölj innehåll

Kontakta HR-avdelningen Visa/dölj innehåll

Nytt jobb på LiU och på väg att flytta till Linköping, Norrköping eller Lidingö? Visa/dölj innehåll

Har du precis börjat ditt nya jobb vid LiU? Visa/dölj innehåll