Välkommen att söka jobb hos oss!

Kunniga och engagerade medarbetare är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Och vi behöver bli fler.

Vi söker hela tiden nya, engagerade medarbetare; såväl forskare, doktorander och lärare som teknisk och administrativ personal. Ett framgångsrikt universitet behöver motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga och bidrar till att utveckla universitetet.

Linköpings universitet är ett av de stora framgångsrika utbildnings- och forskningsuniversiteten i Sverige. I dag är vi 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Internationella rankningar visar att vi är bland de främsta universiteten i världen, och våra studenter är hett eftertraktade på arbetsmarknaden.

Vill du bli en del av Linköpings universitet och bidra till att vi fortsätter vår positiva utveckling präglad av lika villkor, jämställdhet och mångfald? Vi skulle önska att du tar ditt nästa kliv i karriären hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Pia Rundgren
HR-direktör

Förmåner för anställda vid LiU Visa/dölj innehåll

Möt några av alla oss 4 000 som arbetar härVisa/dölj innehåll

- Det som driver mig är kontakten med studenterna. . . dialogen, samtalen. Det är rent ut sagt skitkul att få möta unga människor som är engagerade, nyfikna och intresserade bara man skapar en miljö för det.
Maria Boyce, lärare i affärsrätt

Nolltolerans mot kränkningar inom universitetetVisa/dölj innehåll

Magnus Johansson

Lika Villkor

På LiU har vi nolltolerans mot kränkningar. Men kränkningar förekommer i hela samhället, universitetet är en del av samhället, och är därmed inte förskonade från det.

Vi arbetar aktivt sedan många år tillbaka för att alla medarbetare och studenter ska behandlas lika och för att motverka alla former av kränkningar. Vi kallar arbetet för Lika Villkor.

Läs mer om Lika Villkor

Möt fyra av våra 325 professorer Visa/dölj innehåll

Mathilda Björk är professor i arbetsterapi

Hållbar arbetssituation vid långvarig smärta

Att få landa mjukt på arbetsplatsen i en hållbar arbetssituation är ett mål för många personer med långvarig smärta. Trots det visar sjukfrånvarostatistiken att målet inte uppfylls för en stor andel.

Henrik Pedersen är professor i oorganisk kemi

Forskning i gränslandet mellan kemi, fysik, materialvetenskap och elektronik

Chemical Vapour Deposition (CVD) är en grundläggande process vid tillverkning av ytskikt och tunna lager av olika material. Den används vid tillverkning av allt från elektronik till skärverktyg och fotokromatiska fönster. Min forskning handlar om att förstå CVD och göra bättre material. Målet är att möjliggöra t.ex. ny och bättre elektronik genom att utveckla CVD för lägre temperatur och med högre precision.

 

Maria Lerm är professor i medicinsk mikrobiologi

Med fokus på tbc

Maria Lerms forskning har sedan några år tillbaka alltmer inriktat sig på hur vårt immunförsvar kan tränas upp att motstå angrepp från tuberkulosbakterien. Målet är att utveckla nya strategier som hindrar oss från att smittas och bli sjuka i tuberkulos, eller tbc.

En annan gren av hennes forskning har som mål att hitta nya antibiotika mot tbc, vilket är angeläget på grund av globala problem med multiresistent tbc.

Jesper Olsson är professor i språk och kultur

Min forskning handlar om förhållandet mellan litteratur, konst och medier

Från grammofoner till digitala nätverk och om medier som ekologier och infrastrukturer i kultur, samhälle och vardagsliv.

Följ oss i våra sociala medier och häng med på allt som händer härVisa/dölj innehåll

Kontakta HR-avdelningenVisa/dölj innehåll

Nytt jobb på LiU och på väg att flytta till Linköping eller Norrköping? Visa/dölj innehåll