Livet efter studierna

Äg din framtid

Som LiU-student och LiU-alumn kan du vara beredd på en spännande karriär. Våra studenter får jobb snabbast, hamnar i topp lönemässigt och gör stora insatser i samhället.

Kort om jobb och lön

9 av 10

Så många har jobb inom 1,5 år efter examen från LiU.

Topplön

Flera av våra utbildningar ligger topp tre i löneläge efter tio år, jämfört med landets övriga lärosäten.

4000 anställda

På LiU finns många fortsatta karriärvägar efter dina studier.

9 av 10

Så många har jobb inom 1,5 år efter examen från LiU.

Topplön

Flera av våra utbildningar ligger topp tre i löneläge efter tio år, jämfört med landets övriga lärosäten.

4000 anställda

På LiU finns många fortsatta karriärvägar efter dina studier.

Examen - sen kan vad du vill hända.

De tog första steget mot en förändring hos oss.

Elin Winberg

Elin Winberg

Högstadielärare på Kulturskolan Raketen i Stockholm

För Elin Winberg är det bästa med att vara lärare kontakten med eleverna, att få hjälpa dem framåt i livet. Elin tycker det är viktigt att möta eleverna på de plattformar där de befinner sig. "Som lärare får man väldigt mycket tillbaka".

Läs fler alumniporträtt

Cecilia Bödker-Pedersen
Cecilia Bödker Pedersen arbetar med frågor som rör människors livsvillkor och utsatthet. Charlotte Perhammar

Cecilia Bödker Pedersen

Generalsekreterare för organisationen Storasyster

Cecilias samhällsengagemang förde henne till socionomutbildningen på LiU. "Utbildningen öppnade upp hur samhället fungerar - och inte fungerar. Den lärde mig brett om sociala problem i Sverige och i världen"

Läs fler alumniporträtt

Suad Ali

Suad Ali

Statsvetare och expert på Sveriges flyktingkvot vid Migrationsverket

Suad Ali visste tidigt att hon ville ägna sig åt globala frågor och redan i gymnasiet bestämde hon sig för att plugga statsvetenskap. Vid universitetet fick hon äntligen träffa likasinnade, diskutera politik och på riktigt förstå hur världen fungerar. "Jag ska vara där jag gör störst skillnad".

Läs fler alumniporträtt

Fredrik Isaksson

Fredrik Isaksson

Logoped som startat eget förtag riktat till personer med dyslexi

Mötet med människor och att få hjälpa till lockade när Fredrik bestämde vad han skulle läsa. ”När jag läste om logoped och att det handlade om språk, tal, röst och kommunikation i väldigt hög grad, lät som att det var precis det jag letat efter.”

Läs fler alumniporträtt

Simon Lindblad

Simon Lindblad

Software Engineer på Microsoft i Oslo.

Simon Lindblad lyckades knipa en av platserna på det nya civilingenjörsprogrammet i mjukvaruteknik. Programmet svarar mot industrins önskemål om kompetens inom datadrivet beslutsfattande, mobila och sociala applikationer och hantering av storskaliga system. Simon fick jobb direkt. "Jag valde program med omsorg. Det lönade sig"

Läs fler alumniporträtt

Sara Anvarsson

Sara Anvarsson

Tekniskt ansvarig på Legilexi och vice ordförande för Sveriges Ingenjörer

Studierna till civilingenjör i industriell ekonomi kombinerade Sara med eget företagande. Idag jobbar Sara för att bevara barns nyfikenhet på naturvetenskap och teknik samt inspirera unga att bli ingenjörer. ”Det jag lärde mig på LiU har jag haft stor användning av i yrkeslivet. Jag hoppas kunna bidra till framtiden".

Läs fler alumniporträtt

LiU - ett viktigt steg i karriären

Tre studenter på väg ut i arbetslivet

Tre glada studenter som sitter vid ett bord Foto Anna Nilsen

Christian Gustavsson

Teknisk fysik och elektroteknik

Jag valde Linköpings universitet för det har ett bra rykte och är ett bra universitet. Jag började plugga när jag var lite äldre. Jag visste inte om det skulle klaffa med min klass, men det har det gjort. Jag har valt en inriktning mot AI och maskininlärning. Min framtida specialisering kan bli inom till exempel finansiella system, bildbehandling eller fordon. 

Nana Yaw Owusu

Ämneslärarprogrammet för gymnasiet

Jag vill bli lärare för att du blir en del av andra människors liv, du är med och formar framtidens samhällsmedborgare. Det finns flera skäl till att jag valde LiU. Jag var här på Öppet hus och blev förälskad i campus, men viktigare var att Linköping har den bästa lärarutbildningen i Sverige. Det är ett program med kurser i många olika ämnen. Vi lärarstudenter blir väldigt belästa.

Emi Kadowaki

Läkarprogrammet

Först var jag osäker på vad jag ville läsa, men läkare kändes till slut rätt för mig då det är ett yrke med bredd och tydligt syfte. Läkarutbildningen på LiU har ett högt tempo som jag gillar. Vi använder oss av problembaserat lärande, vilket är ett bra sätt att stimulera självständigt tänkande. Tack vare bredden på utbildningen är jag säker på att jag kommer att hitta något jag trivs med.

Börja jobba, starta eget eller studera vidare? Efter din grundutbildning finns många möjligheter.

LiU Alumni - nätverket för tidigare studenter

Nyheter och artiklar om karriärvägar