Karriär

Vem vill du bli? Här möter du några av LiU:s tidigare studenter som berättar om livet efter studierna. 

Jobba privat eller statligt, starta eget eller varför inte arbeta utomlands? Det finns många vägar att testa. Vad du vill göra bestämmer du men LiU kan hjälpa dig att nå dina mål.

Och visste du att LiU-studenter får snabbast jobb efter studierna? Det visar en rapport från Universitetskanslersämbetet, UKÄ.                  

Livet efter studierna

Studera vidare, börja jobba eller starta eget?

Följ med design- och produktutvecklaren Hanna en dag på jobbet

Hanna heter jag och jobbar som IT/Management-konsult på Netlight i Stockholm! Jag läste civilingenjör i design och produktutveckling vid LiU, jobbar på ett IT-bolag, och för tillfället med compliance-frågor. 

Hanna Söderqvist, tidigare student, en dag på jobbet

Hanna, tidigare student

Hanna, tidigare student, cyklar till jobbet

Cykelpremiär till jobbet, från Gubbängen till Östermalmstorg, nästan en mil. 

Hanna, tidigare student, framme vid jobbet

Framme vid jobbet vid Östermalmstorg.

Hannas kollega jobbar

Netlight jobbar med kunder där IT är avgörande för affärerna och har både stora och många kunder inom bland annat spel, media och e-handel. Det är ett företag med ung, kreativ och extremt hjälpande miljö! Trots att jag bara hunnit jobba sen i september trivs jag extremt bra och det är riktigt kul att gå till jobbet!

Hannas jobbdator

Det här är min egen vy just nu. Jag jobbar för en kund som sysslar med allt möjligt inom betallösningar. Jag är på den del som utvecklar mjukvara för kortterminaler. För att få utveckla mjukvara till kortterminaler finns det en massa krav som måste uppfyllas! Krav som VISA, Mastercard osv. har satt upp för att kunna garantera konsumentsäkerheten. Kraven gäller allt från vem som får komma in på kontoret, till hur nycklar och kortdata bör krypteras. Jag hjälper nu dem att få in dessa krav i deras processer för att se till att de uppfylls.

Hannas arbetsplats

I andra delar av kontoret sitter säljare och rekryterare för Netlight.

Hannas kollegor gör pausgympa

När man sitter mycket framför datorn är det viktigt med pauser! Och energi! Och pepp! Till exempel genom att köra "Huvud, axlar, knä och tå".

Hannas kollegor gör yoga

På tisdagar är det även lunchyoga på kontoret. 

Hannas kollegor äter lunch

Och en gång i månaden har vi gemensam lunch för alla Netlightare på samma kund, tillsammans med lite mer seniora konsulter, för att diskutera hur det går.

Hannas kollegor ute hos kund

När jag sitter hos kunden sitter jag bland annat med detta goa Netlight-gäng av utvecklare och produktägare.

Hannas jobbkvarter

En bra anledning till att sitta på Netlightkontoret är dock att det är väldigt vackert och nära till vattnet för en promenix!

Hannas kollegor har afterwork

Och att det alltid är fredagsöl. 

Tidigare studenter i världen

Våra tidigare studenter är spridda över hela världen. På Google maps kan du se var de bor. Siffrorna visar de studenter som är med i nätverket LiU Alumni. 

LiU Alumni är nätverket för alumner (före detta studenter) från Linköpings universitet. Som medlem i LiU Alumni får du ett brett kontaktnät som du har glädje av både professionellt och privat.

Läs mer om LiU Alumni

Nyheter och artiklar