Tillsammans har vi världens möjligheter!

Stöd LiU

Privata donationer blir en allt viktigare finansieringskälla för att långsiktigt kunna bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet. Våra givare hjälper oss att göra just det. Tillsammans låter vi forskningen ta nya kliv, humanistiska värden bevara sin kraft och kunskapen befästa sin roll som samhällsutvecklingens grundpelare. 

En viktig nyckel till våra framgångar är att vi gör det över ämnesgränserna och tillsammans med vår omgivning. Vi är modiga på vår resa och är övertygade om att det är just tillsammans, med stora och små handlingar som vi bäst bidrar till att förändra världen till det bättre. Stöd forskning och utbildning vid LiU – Vi har ofantligt mycket kvar att upptäcka!

 

Så här kan du stödja LiU!

Det här vill vi möjliggöra

Donationsnyheter

Forskare håller diplom med två personer från en stiftelse

24 maj 2024

Professor med kärlek för djuren prisas för framstående forskning

Per Jensen vill förstå djurens behov och beteende och forskar för att förbättra villkoren för djur. Nu får han pris för sin banbrytande forskning av Marcus Edlunds Stiftelse Tuscana.

03 maj 2024

Stor donation ger fem nya professorer vid LiU

En donation på 125 miljoner kronor möjliggör inrättandet av fem nya professurer inom Filosofiska fakulteten vid Linköpings universitet. Donationen riktas till ämnena nationalekonomi, statsvetenskap och historia.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

22 april 2024

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Våra givare

Våra givare berättar

Framsteg kommer inte gratis. Framsteg kommer av hårt arbete, mod att lyssna till sina instinkter och passion förvandlad till drivkraft. Du ger en del. Vi ger allt – Tillsammans gör vi det möjligt!

Förnyelse är vår enda tradition

Charlotte Perhammar

Det krävs en förnyare för att göra människan förmögen att ta sig an samtidens utmaningar, då vi lever i en värld i ständig förändring. Vi har mod att tänka fritt och göra nytt. Mod att bryta ny mark och ifrågasätta normer. Allt sedan vår tillkomst har vi haft djupa samarbeten med vår omgivning och vi har en långa historia och vilja att arbeta över akademiska och disciplinära gränser. Det är det som utmärker oss. Genom tvärvetenskapliga metoder och gränsöverskridande samarbeten omsätter vi hela tiden nya idéer till resultat som blir verklighet.

Men framsteg kommer inte gratis. Framsteg kommer av hårt arbete, mod att lyssna till sina instinkter och passion förvandlad till drivkraft.

Vill du också göra nya framsteg möjliga?

 

Kontakta oss så berättar vi mer! 

Framgångsrika kampanjer genom tiderna