Tillsammans har vi världens möjligheter!

Stöd LiU

Privata donationer blir en allt viktigare finansieringskälla för att långsiktigt kunna bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet. Våra givare hjälper oss att göra just det. Tillsammans låter vi forskningen ta nya kliv, humanistiska värden bevara sin kraft och kunskapen befästa sin roll som samhällsutvecklingens grundpelare. 

En viktig nyckel till våra framgångar är att vi gör det över ämnesgränserna och tillsammans med vår omgivning. Vi är modiga på vår resa och är övertygade om att det är just tillsammans, med stora och små handlingar som vi bäst bidrar till att förändra världen till det bättre. Stöd forskning och utbildning vid LiU – Vi har ofantligt mycket kvar att upptäcka!

 

Så här kan du stödja LiU!

Det här vill vi möjliggöra

Donationsnyheter

Forskare (Xenofon Strakosas) vid mikroskop.

16 april 2024

Miljondonation till forskartjänst inom elektroniska mediciner

Stig Wadströms stiftelse donerar cirka tio miljoner kronor till LiU. Donationen ska finansiera en forskartjänst inom elektroniska mediciner. Forskaren som fått tjänsten är Xenofon Strakosas vid Laboratoriet för organisk elektronik i Norrköping.

Porträtt av kvinna (Anna Fredriksson) i bygghjälm

08 april 2024

Privat miljondonation till stadsutveckling

Byggprojekt är ingen tillfällig störning i stadsmiljön, det kommer alltid nya och de måste planeras så att de skapar så få problem som möjligt. En privat donation på tio miljoner ska bidra till forskning om stadsutveckling, byggande och logistik.

Adrian Lawson och doktorand George Osipov vid prisceremoni av Lawsonpriset.

05 april 2024

George Osipov tilldelas Lawson-stipendiet för 2023

George Osipov, doktorand vid IDA, får Lawsons stipendium 2023 för excellens på det datavetenskapliga området och för att ha utmärkt sig på internationell nivå. Hans kvalifikationer överskrider kraven för stipendiet.

Våra givare

Våra givare berättar

Framsteg kommer inte gratis. Framsteg kommer av hårt arbete, mod att lyssna till sina instinkter och passion förvandlad till drivkraft. Du ger en del. Vi ger allt – Tillsammans gör vi det möjligt!

Förnyelse är vår enda tradition

Charlotte Perhammar

Det krävs en förnyare för att göra människan förmögen att ta sig an samtidens utmaningar, då vi lever i en värld i ständig förändring. Vi har mod att tänka fritt och göra nytt. Mod att bryta ny mark och ifrågasätta normer. Allt sedan vår tillkomst har vi haft djupa samarbeten med vår omgivning och vi har en långa historia och vilja att arbeta över akademiska och disciplinära gränser. Det är det som utmärker oss. Genom tvärvetenskapliga metoder och gränsöverskridande samarbeten omsätter vi hela tiden nya idéer till resultat som blir verklighet.

Men framsteg kommer inte gratis. Framsteg kommer av hårt arbete, mod att lyssna till sina instinkter och passion förvandlad till drivkraft.

Vill du också göra nya framsteg möjliga?

 

Kontakta oss så berättar vi mer! 

Framgångsrika kampanjer genom tiderna