12 juni 2015

Är du i London i sommar så passa på att titta in på Science
museum där den tryckta biosensor visas som är utvecklad i ett samarbete mellan LiU-professorn Anthony Turner och Acreo Swedich ICT.

Tryckta biosensorerFoto: Björn DahlgrenDen 29 juni 2015 öppnar utställningen där den tryckta biosensorn finns med under rubriken Diagnostics ans Monitoring Sciences.

Biosensorn kan exempelvis användas för att upptäcka och kontrollera diabetes, njursjukdomar, hjärtsjukdomar och cancer och den kommer inte att kosta mer än några kronor tack vare att den, stor som ett vanligt plastkort, tillverkas i tryckt elektronik.

Större makt över hälsan

Anthony Turner, professorFoto: Göran Billeson- Vi är inne i en ny era där moderna sensorer och telekommunikation kommer att ge oss den information vi behöver för att få större makt över vår egen hälsa. Vår integrerade biosensorplattform är det första tryckta analysinstrumentet som har utvecklats, säger professor Anthony Turner, föreståndare för Centrum för biosensorer och bioelektronik, LiU.
Anthony Turner berättar också att det var en artikel i Google Science Daily som uppmärksammade museet på den svenska tekniken.

Biosensorplattformen är framtagen i ett samarbete mellan Anthony Turner, hans forskargrupp vid LiU och Acreo Swedish ICT i Norrköping.


Publicerad 2015-06-12